Står på stand for frivilligheten

Har du lyst til å engasjere deg i frivillig innsats eller ønsker din organisasjon bistand fra kommunen? Da kan Irene Kaspersen i frivillighetsenheten hjelpe deg.

Irene Kaspersen på stand på biblioteket.jpg

Vil du engasjere deg som frivillig? Eller har organisasjonen din et nytt tilbud du vil informere om? Da kan du stikke innom Kristiansand folkebiblioteket og møte fagkonsulent Irene Kaspersen i frivillighetsenheten. Hun står klar for drop-in to dager i uka og kan veilede, hjelpe og bistå innen frivillighet. Foto: Marte Krogstad

OBS! På grunn av koronasituasjonen og for å ivareta smittevernhensyn er drop-in tilbudet utsatt på ubestemt tid. Saken oppdateres.

Drop-in   

«Hei, jeg har litt ledig tid og ønsker å gjøre noe, men jeg vet ikke hva. Kan du hjelpe meg?». Dette er et spørsmål som ofte går igjen når innbyggere møter fagkonsulent Irene Kaspersen i frivillighetsenheten når hun står på stand i 1. etasje på Kristiansand folkebibliotek.

Hver tirsdag og onsdag fra klokken 12.00-15.00 er hun tilgjengelig for drop-in for å veilede og hjelpe de som ønsker å engasjere seg som frivillig.  

– Frivillighetsenheten er kommunens første dør for folk som vil vite mer om frivillighet. Vi har god oversikt over hva som finnes av muligheter og hva organisasjonene tilbyr. En stor del av jobben jeg gjør handler om å veilede folk videre i frivillighetsjungelen og til å finne ut hvor de har lyst til å gjøre en innsats, sier Kaspersen som også kan ta direkte kontakt med organisasjoner sammen med innbyggeren.  
 
– Ved behov kan jeg også ringe og avtale et møte for dem med lederen av den aktiviteten. Formålet vårt er at vi er tilgjengelige for frivilligheten og dette tilbudet er for alle innbyggere og nyinnflyttede i alle aldre som ønsker å engasjere seg som frivillig, sier Kaspersen. 

Bistår organisasjoner  

I tillegg til å ta imot henvendelser fra innbyggere bistår frivillighetsenheten også organisasjoner. 

– Alt vi gjør i frivillighetsenheten er i stor samhandling med organisasjoner, frivillige lag og foreninger. Når jeg står på stand hender det at organisasjoner kommer innom for å informere om arbeidet de gjør og hvilke nye aktiviteter de har. Dette er veldig flott for da kan jeg informere om nye tilbud når jeg skal veilede innbyggere, sier Kaspersen som opplyser at hun ikke rekrutterer frivillige for kommunen. 
 
– Mange tenker at vi står på stand for å rekruttere frivillige til kommunen, men kommunen har ikke egne frivillige. Vår jobb er å tilrettelegge for- og veilede de som har lyst til å bli frivillige. 

Vil du vite mer om frivillighet kan du finne informasjon på denne siden:
 
Frivillighet   

Kontakt 

Har du noen spørsmål til frivillighetsenheten utenom drop-in kan du ta kontakt med: 

Leder for frivillighetsenheten, Anne Grete Widding  
E-post: anne.grete.widding@kristiansand.kommune.no  
Telefon: 99 10 62 62  

Rådgiver frivillighet, Annette Sørlie Stray  
E-post: annette.sorlie.stray@kristiansand.kommune.no  
Telefon: 90 15 08 89 

Fagkonsulent frivillighet, Irene Kaspersen  
E-post: irene.Kaspersen@kristiansand.kommune.no  
Telefon: 93 08 79 24