Smitte på sykehjem

En beboer på Ternevig omsorgssenter avdeling 2 i tredje etasje, er bekreftet smittet av korona. Bekreftelsen kom tidlig onsdag formiddag. Flere beboere og ansatte testes.

Isolert

ternevig1.jpg

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland 

Svarene på de andre testene er ikke kommet.

- Vedkommende ble isolert straks det oppsto symptomer i slutten av forrige uke. Da ble det satt opp et fullt smittevernregime som også innebærer alle ansatte som har vært i kontakt med vedkommende, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Det innebærer altså at vedkommende har vært avskjermet fra andre, det er iverksatt smitteoppsporing, og det gjennomføres videre testing.

Kommunen opplyser ikke om vedkommendes helsetilstand.

Alle sykehjem har vært stengt for besøkende siden 13. mars.

- God kontroll

- Vi har god kontroll på dette. Alle som skal være isolert blir isolert, og vi er godt forberedt på en slik situasjon, sier Haarr.

De pårørende til den aktuelle beboeren er kontaktet. Sykehjemmet er også i ferd med å kontakte pårørende til andre beboere på den aktuelle avdelingen i tredje etasje.

- Det er hektisk på Ternevig nå. Vi kontakter pårørende til den enkelte beboer dersom det skjer noe viktig. Det gjelder alle sykehjemmene våre, sier kommunalsjef Anne Sofie Hellebø.  

Dagfinn Haarr maner til ro rundt koronasmitten på Ternevig omsorgssenter. Ansatte som følger smittevernprosedyrene har ingen grunn til bekymring.

Kontakt for media

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver
913 53 690