Skeive sørlandsdager i gang

Feiringen av mangfold og miksen av fest og kamp for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner (LHBT) og andre skeive på Sørlandet er i gang i Kristiansand.

Torvet_ssd.jpg

Skeive sørlandsdager markeres med et vell av arrangementer fra kunstutstilling, drag-bingo, seminarer, gudstjeneste og stand i byen.

Rådhuskvartalet i Kristiansand var åsted for åpningen av den skeive festivalen som har klart å tilpasse seg strenge smittevernbestemmelser. Ordfører Jan Oddvar Skisland stod for åpningen.

– De av oss som er skeive er en del av oss, av fellesskapet og flokken vår. Det starter med at vi ser hverandre. Jeg ser deg og du ser meg, sa ordføreren i sin åpningstale.

Ordføreren varslet at i tillegg til at regnbueflaggene vil vaie rundt om i byen hele uka, så vil det store regnbueflagget også heises over rådhuset lørdag da Skeive sørlandsdager oppsummeres med frokost hos ordføreren, regnbuemesse og aktiviteter rundt om i byen.

Leder av Fri Agder, Thea Litschi, var veldig glad for at det er mulig å arrangere Skeive sørlandsdager også i år, og takket alle involverte i den skeive kunstutstillingen Pay it forward, som henger i rådhusgalleriet under festivalen.

Rådgiver for likestilling, inkludering og mangfold i Kristiansand kommune, Toril Hogstad, fokuserte på det systematiske arbeidet som gjøres med å bedre levekårene for LHBT-befolkningen. Her samarbeider kommunen med andre aktører om å få landsdelen ut av en situasjon der folk ikke alltid opplever å leve fritt og lykkelig.

– Kristiansand skal være en by for alle, og det skal vi få til sammen, sa Hogstad.

Rådgiver for likestilling, inkludering og mangfold i Kristiansand kommune, Toril Hogstad og leder for Fri Agder, Thea Litschi under gårsdagens åpning.

Årets homofrydpris

Feiringen av Skeive sørlandsdager kom skikkelig i gang da årets homofrydpris 2020 ble tildelt kirkepolitiker og folkevalgt Kai Steffen Østensen.

– Jeg vet det er mange som har fortjent denne prisen før meg, men jeg er likevel veldig takknemmelig for å få en pris for å jobbe for rettighetene og åpenheten i kirka og i samfunnet for alle, sa en rørt Steffensen i sin takketale for hederen.

ordfører og prisvinner.jpg

Kirkepolitiker og folkevalgt Kai Steffen Østensen mottok årets Homofrydpris 2020. Her sammen med ordfører Jan Oddvar Skisland.