Sjekk badetempen på nett!

Nå kan du sjekke temperaturen i vannet på Bystranda på nett når du vil. – Dette er et etterlengtet tilbud, og vi håper å få tilsvarende målinger på flere steder, sier Kurt Tange Jensen i parkvesenet.

 

Kurt Tange Jensen

Til venstre i bildet, litt uti vannet, ser du noe rødt som stikker opp. Det er "Badetassen" ved Bystranda. Kurt Tange Jensen i parkvesenet sier temperaturmålingene til den lille dingsen er etterlengtet. Men husk å plusse på nesten to grader for å få temperaturen inne ved stranda! Foto: Kristiansand kommune.  

  • Den dårlige nyheten for de badeglade er at det bare er like over 15 varmegrader i vannet på Bystranda tirsdag ettermiddag.
  • Den gode nyheten er at du kan sjekke tempen på nett på forhånd, og dermed stålsette deg – eller bare glede deg – om du vil.

Sjekk tempen på  badetassen her!

– Etterlengtet tilbud

– Dette er et tilbud vi har ønsket å gi folk i mange år, sier produksjonssjef i parkvesenet, Kurt Tange Jensen.

Han tipser om at den målte temperaturen på nettsiden er litt pessimistisk og anbefaler å plusse på med tett opp mot to grader.  

Grunnen er at måleren ligger og dupper om lag 200 meter fra sandkanten, ute ved de gule bøyene. En manuell måling indikerer at vannet ved strandkanten er tett opp mot to grader varmere.

– Måleren må ha uforstyrret kontakt for radiosignaler til mottaket på land. Mottaket ligger i seilforeningens bygg ved gjestehavna, og derfor måtte den plasseres så langt ute, forklarer Tange Jensen.

Tidligere hadde kommunen en føler ute i vannet omtrent der skulpturen «Drømmeren» ligger nå.

Målingene ble gjengitt på en digital tavle på den gamle svømmehallen, og dermed kunne alle kjapt se hva temperaturen i vannet til enhver tid var.

– Helt siden den gamle tavla ble historie, har vi prøvd å finne en god løsning på dette. Nå kom løsningen gjennom et tilbud fra firmaet Altibox. Vi har sagt ja til å prøve dette, og vi tror dette er en drivende god løsning for alle, sier Tange Jensen.

"Badetassen"

Det ligger altså en batteridrevet måler og dupper i sjøen. Den sender et radiosignal med måling hver halvtime til et mottak på land. Mottaket må være koblet opp til internett gjennom fibernettet til leverandøren Altibox, som gir et tilsvarende tilbud mange steder i landet.

Altibox kaller måleren for «Badetassen».

- Vi har ikke forpliktet oss til noe, og kommunen skal ikke ut med penger til drift eller vedlikehold, sier Tange Jensen.

Parkvesenet er i dialog med leverandøren om å få satt ut flere badetasser ulike steder i kommunen.

Kravet er altså at det kan la seg gjøre å opprette et mottak på land som er knyttet til Altibox sitt fibernett.

Kontakt for media   

Kurt Tange Jensen
Produksjonssjef Kristiansand parkvesen
970 500 90        

Termometer i sjøen

Her har vi zoomet litt nærmere inn på termometeret med sender, den såkalte Badetassen, ved Bystranda.