Sankthansfeiring med en vri

I år blir det Sankthansfeiring, men på grunn av korona blir den litt annerledes. Den tradisjonsrike folkefesten utgår, men det blir båtkortesje med Fullriggeren Sørlandet, og konsert og bål for båtfolket på Tangen.

Arkivbilde. Foto: Tore Løvland

Sankthans feires tirsdag 23. juni, og på grunn av koronatiltak blir det en annerledes vri på feiringen i Kristiansand i år. Istedenfor den tradisjonsrike folkefesten blir det båtkortesje med fullriggeren Sørlandet i spissen, og konsert og bål på Tangen for båtfolket.

– Vi var tidlig ute med å avlyse arrangementet i sin opprinnelige form. Men etter den suksessen vi hadde med båt-toget 17. mai, så kom ideen om noe tilsvarende også kunne arrangeres Sankthansaften. I år er det unntakstilstand, og regelen om maks 200 personer på et arrangement gjør at vi ikke kan invitere til folkefest. Det er bakgrunnen for at vi gjennomfører et veldig annerledes, men forhåpentligvis et hyggelig arrangement som markerer midtsommernatten, sier arrangementskoordinator Tore Løvland.  

Program for kvelden

Fullriggeren Sørlandet går fra kai 6 kl. 18.00. Skipet skal seile en runde på byfjorden, og alle som har båt inviteres til å følge skipet på turen.

Her kan du se ruta som Fullriggeren skal seile:

M/S Maarten går fra kai 6 kl. 18.30 til ca. 21.30 på Sankthansaften. Prisen er kr. 400,- pr. person, og båten følger samme opplegg som Fullriggeren.

Billetter kan kjøpes i skranken på Rådhuskvartalet, Rådhusgata 18. Hvis det er billetter igjen selges disse på brygga før avgang. Det er kun plass til 50 personer, så her er det førstemann-til-mølla-prinsippet.

Kl. 19.45 ankrer fullriggeren opp ved Tangen.

Kl. 20.00 blir det blir det konsert med Stein Roger Sordal og Tom Hugo. Scenen blir vendt ut mot sjøen, og er plassert like ved treningsapparatene som er plassert ytterst ved Tangen.  

Kl. 21.00 tennes Sankthansbålet. Bålet kan sees fra Tangen, Odderøya og Strandpromenaden, så vil man ned å se er det viktig at man overholder smittevernreglene og holder 1 meter avstand.