Natteravnene fikk nye sykler

Etter en raus gave i forbindelse med en privat 50-årsdagsfeiring, kunne Natteravnene i Kristiansand gå å kjøpe seg tre nye el-sykler. Den ene med vogn.

– Mer mobile

1500 Nattereavnene nye sykler (2).jpg

Natteravn-koordinator Irene Kaspersen testet nylig de nye syklene sammen med teamlederne Frode Nilsen (t.h.) og Morten Brandt. Foto: Svein Tybakken

– Det er veldig flott med sykler. Vi sprer oss jo i team når vi er på byen om kvelden og natta. Noen går i Markens, noen kanskje i Nybyen og andre ned mot Bystranda nå sommerstid. Med de nye syklene kan et team være sykkel-ravner og være mye mer mobile – kanskje langs med bredden av Otra eller ut på Odderøya. Vi er veldig tjent med el-sykler, sier koordinator for Natteravnene, fagkonsulent Irene Kaspersen i Kristiansand kommune.

Teamlederne Frode Nilsen og Morten Brandt er hjertelig enige og begeistret for syklene.

– Vi har jo litt med oss ut på patrulje og sykkelen med vogn foran er veldig god å ha til vanntanken og førstehjelpsskrinet vårt. Og så har vi fått dem tydelig merket med flotte skilt, sier Frode Nilsen, som denne uken testet syklene for første gang sammen med sine to gulkledde natteravn-kollegaer.

Raus gave

– Vi var invitert i en 50-årsdag for å fortelle litt om natteravntjenesten til de fremmøtte gjestene. Kveldens vert spurte om det var noe vi trengte, og jeg svarte at vi lenge hadde hatt lyst på en sykkel. «La oss skaffe de en sykkel folkens», ropte han ut til gjestene. Det er jo flott at en som feirer 50 vil heller la gaven gå til frivillig innstas enn til seg selv. Det ble en raus gave og altså nok til mer enn en sykkel, smiler en glad koordinator Irene Kaspersen, som også benytter anledningen til å si noe om behovet for flere natteravner i Kristiansand.

– Ja, vi er heldige som har en god gruppe med flotte, frivillige og edrue voksne, men vi trenger hele tiden flere natteravner i byen. Folk må gjerne melde seg. Natteravntjenesten er flott og nyttig frivillig innsats for byens unge, sier koordinator Irene Kaspersen, som ber interesserte gå inn på natteravnenes Facebook-side for mer informasjon.

1500 Nattereavnene nye sykler.jpg