Nå kan du låne film fra biblioteket direkte fra sofaen

Kristiansand folkebibliotek har inngått et samarbeid med Norgesfilm om den nye strømmetjenesten Filmoteket som gjør det mulig å låne film digitalt.

Nå kan alle med lånekort hos Kristiansand folkebibliotek låne filmer hos den nye strømmetjenesten Filmoteket.

Filmoteket gjør det enkelt for privatpersoner å låne film med lånekortet sitt hjemmefra. Filmtjenesten leveres og driftes av kristiansandsbedriften Norgesfilm AS og ble lansert april 2020 som den nye måten å låne film fra biblioteket.

– Her er det film for alle, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Skal ikke konkurrere med Netflix

På Filmoteket kan man velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Her finnes det et stort utvalg av filmer som spenner fra små barnefilmer til store Oscar-vinnere.

– Vi skal ikke konkurrere med Netflix og andre store kommersielle aktører, men være et supplement. Tjenesten må reflektere bibliotekenes mandat. Det skal være kvalitetsfilm som kan nå et bredt publikum, sier Anders Koppang-Grønn, daglig leder i Norgesfilm AS.

Innen utgangen av året skal man kunne velge mellom 1000 forskjellige filmer på Filmoteket.

Slik låner du

Først må du opprette en bruker på Filmoteket.no. Her registrer du din e-postadresse, ditt lånekorts nasjonale lånenummer og tilhørende pinkode. For å låne film må du være registrert som låner ved Kristiansand folkebibliotek.

Utlånstid og antall lån

Du kan låne 5 filmer pr. måned.

Filmen er tilgjengelig i 48 timer og den kan strømmes flere ganger.

Filmen kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner på Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere.

Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, f.eks TV, via AirPlay og Chromecast. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst, du trenger kun å være tilkoblet internett.