Lanserer innbygger-app

For å nå bredere ut til innbyggerne, lanserer Kristiansand kommune en egen applikasjon. Den vil bli brukt aktivt for å informere om korona-situasjonen, men har også en rekke andre bruksområder.

Nyheter og pushvarsler

– Dette er en ny og spennende måte å kunne kommunisere med innbyggerne på. Med denne appen kan vi nå bredt ut til mange og sende ut “push-varsling” når vi har viktige oppdateringer, ikke minst om korona-situasjonen. Nå er det om å gjøre at flest mulig laster ned appen, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

Kristiansand kommune legger jevnlig ut oppdatert informasjon på sin nettside og i sosiale medier om korona-situasjonen. Nå vil appen bli et viktig hjelpemiddel.

– Denne uken har vi lagt klar en rekke artikler fra hjemmesiden i appen. Vi håper med dette å gjøre det enda enklere for folk å holde seg oppdatert på nyheter fra kommunen, sier Ingunn M. Kvivik, leder for kommunikasjonsenheten i Kristiansand kommune.  

Slik finner du appen

For å laste ned appen går du inn i App Store eller Google Play på din mobiltelefon og søker opp Kristiansand kommune. Appen koster ingenting og du kan selv velge innstillinger for varsler og andre tilganger. Du kan også trykke deg direkte inn via lenken her:

Instruksjonsfilm

Her har vi laget en film som viser hvordan du kan bruke appen.

Kategorier

Du kan velge hvilke temaer du er interessert i å få pushvarsel om (kort melding på mobilen din). Dette kan du gjøre når du åpner appen første gang, eller du kan endre hvilke kategorier du ønsker å ha som favoritter.  Vi har valgt å sette kategoriene "Kristiansand kommune informerer" og "Beredskap og kriseinformasjon" som favoritt for alle brukere for å sikre at viktig informasjon når fram til deg som innbygger.

Selvbetjening

På selvbetjening finner du direkte tilgang til ulike skjemaer, sider og oversikter. Her kan du f.eks. søke om barnehageplass, finne skolens fridager eller finne informasjon fra Avfall Sør. I forbindelse med korona-viruset har vi også lagt inn direkte knapper til kommunens temaside om korona og Folkehelseinstituttet.

Skal videreutvikles  

– Fremover kommer vi til å utvikle appen videre. Har du gode ideer for hva som bør inn i appen, send dine innspill til post.kommunikasjon@kristiansand.kommune.no, oppfordrer kommunikasjonsleder Ingunn Kvivik.