Kvadraturen er siste stopp for ENTER

Lørdag 10. oktober kl. 15 kan du utforske kunstinstallasjonen ENTER av Signe Solberg og Åsmund Solberg mens Ole Mofjell spiller fletta av byen

Enter.jpg

ENTER er en kunstinstallasjon til å utforske, gå seg bort i og lytte til. Metall, tre og lyd former en stor labyrint ( 7x10 meter) der samarbeid spiller en stor rolle. Kunstner Signe Solberg og musiker Åsmund Solberg står bak installasjonen som er inspirert av noe større som samles til en enhet, i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Samarbeid og sammenslåing

ENTER har vært på reise i den nye storkommunen i sommer. Først ble den vist i naturskjønne omgivelser i Finsland, deretter har den stått i havgapet i Høllen, og nå skal den til urbane Wergelandsparken i Kvadraturen, som siste visningssted. Ordfører Jan Oddvar Skisland deltar på åpningen lørdag 10. oktober kl. 15.

Kunstner Signe Solberg og musiker Åsmund Solberg har samarbeidet om prosjektet som belyser varierende aspekter av temaet kommunesammenslåing. Søskenparet er oppvokst på Haugsjå i Froland og dette er første gang de samarbeider om et kunstverk i denne skalaen. 
 
– Samarbeid er en kompleks prosess der man stadig finner nye sider, vinkler og opplevelser. Det kan ofte oppleves tydelig for utenforstående, men innviklet for dem som står midt oppi det. Vi ønsket å lage en skulptur som publikum kunne bevege seg i og utforske på egenhånd. Der en tradisjonell labyrint har tydelige skillevegger for å forvirre publikum, har ENTER abstrakte former som inviterer publikum til å utforske, sier Signe Solberg.

Enter og kunstnere.jpg

Bildet til venstre viser ENTER fra første stoppested, Kilen i Finsland. Foto: Signe Solberg. På bildet til høyre ser vi Signe Solberg og Åsmund Solberg. Foto: Kulturbyrået Mesén.

Signe Solberg har arbeidet med massive furustokker, hogget på Finsland, og tykke plater av aluminium. Stokkene danner skulpturens grunnlinjer, mens metallkonstruksjonene danner en dynamisk form. På samme måte har musikken til Åsmund Solberg tatt utgangspunkt i nye lyder og instrumenter han har laget gjennom lydopptak og sampling, utformet for skulpturen. Forskjellige komposisjoner spilles på faste tider på døgnet, slik at man gjerne må oppsøke skulpturen flere ganger. Det er mange ulike fagfelt som er involvert i ENTER. Fra visuell kunst og musikk, via sveising, trearbeid, tungtransport og til koding av styringsenheter og sensorer.  
 
ENTER er også preget av denne vårens overskrifter og har i lys av dette fått en utvidet aktualitet. Man er i en situasjon der samarbeid på tross av avstand blir den nye hverdagen. Og den felles situasjonen vi er i skaper en annen form for samhold og måter å dele opplevelser på. 

Ole Mofjell spiller på åpningen

Ole Mofjell.jpg

Ole Mofjell. Foto: Peter Gannushkin

Mofjell (f.1990) er en norsk multiinstrumentalist og komponist fra Søgne. Trommer og perkusjon er hans hovedinstrument, men han arbeider også med synthesizere, saxofon og stemme, både hver for seg og samtidig. Arrangørene lover at han vil spille fletta av byen, så møt opp!

Smittervern

Smitttevernet ivaretas under arrangementet og vi minner om at folk som hoster, nyser eller har andre symtomer på covid 19 må holde seg hjemme.

SNART Kristiansand

Prosjektet «ENTER» er en del av SNART Kristiansand – en rekke kunstprosjekter som berører viktige temaer i steds- og samfunnsutviklingen i Kristiansand.

SNART Kristiansand er initiert av Kristiansand kommune i forbindelse med kommunesammenslåingen. Kulturbyrået Mesén er kurator og kunstfaglig rådgiver. Andre sentrale samarbeidspartnere er Kristiansand kunsthall og NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Les mer på snartkristiansand.no