Kunstsykkelparade på Torvet med Blæsen

Lørdag 17. oktober kl. 12–13 inviterer Miljøuka i Kristiansand til sykkelparade med kunstsykler, og studentorkesteret Blæsen. I Rådhuskvartalet er det også syv flotte utstillinger og aktiviteter for barn.

Sykkelbilde.jpg

Her ser du noen av kunstsyklene som blir med i paraden lørdag. Syklene kan sees i Rådhuskvartalet.

Barna inviteres til sykkelparaden

Miljøuka i Kristiansand er i full gang med nærmere 50 arrangementer. Lørdag er det sykkelparade med fantastiske kunstsykler, der barna inviteres til å delta på sykkel, sier prosjektleder Elizabeth Rojas i Kristiansand kommune.

– Ekstra stemning og glede blir det også med studentorkesteret Spadser & Blæse-Ensembelet, Blæsen, som leder an sykkelparaden, forteller Rojas.

Informasjon om alle arrangementer i Miljøuka.

Det er Mike Stokka-Troxel og sykkelvenner som inviterer til en ny visning av kunstsykler under Miljøuka. Første gang syklene ble vist var det en overraskelse og skapte stor begeistring en lørdag i Markens gate. Denne gangen håper vi mange får gleden av å se de kreative syklene, som er resultat av et kunstprosjekt.

Sykkelparaden går fra Rådhuskvartalet, ned Torvet til Markens gate mot Slottet, opp Gyldenløves gate og en sving i Wergelandsparken før retur til Rådhuskvartalet.

Syv utstillinger og plantebyttemarked

I Rådhuskvartalet er det også gode tilbud lørdag 17. oktober, med hele syv ulike kunsutstillinger, plantebyttemarked og collage workshop med billedkunstner Karen Pettersen.

Det er åpent for alle, både store og små. Åpent 12–15 på lørdag.

Utstillingene er åpne for alle hele uka, torsdag kl 08–21 og fredag kl. 08–15.30. Her er det et mangfold av kreative utstillinger av alt fra gratis utleie av fritidsutstyr til barn, 132 dekorerte håndklær i taket, kunst som formidler dødelig søppel, vakre kreative plantetegninger og kunstsykler.

Åpnet av ordfører Skisland

Miljøuka ble åpnet av ordfører Jan Oddvar Skisland mandag 12. oktober med et stort arrangement på Scandic Bystranda.

Her kan du se bilder fra åpningsarrangementet.

Her ble også kommunens Miljøpris delt ut til stiftelsen Miljøfyrtårn. 

– Det er gøy å se hvor mange som bidrar og engasjerer seg i Miljøuka, sier Elizabeth Rojas. Hun oppfordrer til å komme og se utstillingene, delta på de siste arrangementene – ikke minst den kreative og flotte sykkelparaden!