KulturRullatoren høsten 2020

KulturRullatoren har høstet erfaringer fra en utfordrende koronavår, og er klar for masse flotte kulturopplevelser i høst.

– Vi gleder oss veldig til å komme ut til seniorsentrene og spille for de eldre igjen, sier produsent for KulturRullatoren, Maria Elise Thorkildsen. Denne høsten skal flere lokale artister og kulturaktører opptre på nærmere 30 ulike institusjoner i Kristiansand kommune.

Les mer om artistene og hvor de skal spille i høst

Her kan du se digital vårkonsert fra kulturrullatoren.

Produsent for KulturRullatoren, Maria Elise Thorkildsen.jpg

Produsent for KulturRullatoren, Maria Elise Thorkildsen

Korona-lærdom

I vår måtte også KulturRullatoren forholde seg til koronapandemien da samfunnet, og ikke minst seniorsentrene, stengte ned. Det så lenge ut til at det ettertraktede kulturtilbudet for de eldre måtte avlyses. KulturRullatoren fant nye løsninger, og i løpet av våren ble det organisert både digitale konserter for seniorsentrene og konserter utendørs i bakgårder og uteområder.

Paulin Skoglund Voss og Helge Nysted spiller KulturRullator-konsert ute.jpg

Paulin SKoglund Voss og Helge Nysted spiller KulturRullator-konsert ute.

Thorkildsen slår fast at alle som jobber med KulturRullatoren har lært mye denne våren. – Vi har blitt noen kløppere på opp- og nedrigg i alle slags værforhold. Nå er vi mye bedre forberedt dersom det skulle bli en ny smitteoppblomstring. I høst vil det derfor være maks to artister, to meter avstand og konsertene vil bli holdt avdelingsvis. I tillegg vil artistene bli hentet inn og ut av personalet. – Vi følger nøye med fremover, og vil passe på at alle smitteverntiltak blir fulgt, sier den dedikerte KulturRullator-entusiasten.

Musisk medisin

Thorkildsen forteller videre at de har fått tilbakemeldinger fra KulturRullator-institusjonene om at disse konsertene er et lyspunkt for mange av de eldre.

– Disse kulturtilbudene tror jeg er noe av det viktiste man kan gjøre for de eldre som bor på institusjoner. Flere av beboerne har ikke pårørende, og sitter kanskje mye alene. Da er det viktig med det artist Asbjørn Arntsen kaller "musisk medisin" som beboerne får servert der de bor, sier Maria Thorkildsen.

 

Omsorgshjem.jpg

Utendørs konsert ved et av kommunens pleiehjem

Fra Country til Cello

Det er et mangfold av konserter de eldre blir servert i høst.

– Det blir alt i fra klassiske perler på klaver og cello til dans, dansband og countrymusikk, sier Maria. – Og våre egne kulturskoleelever skal også få opptre for de eldre. Det tror jeg blir fint, avslutter hun.

Kun for beboerne

På grunn av Covid-19 tilbys konsertene denne høsten først og fremst kun til beboerne på institusjonene. KulturRullatoren håper at man til neste år kan ønske alle andre velkommen til konsert også.

 

Egil S. Ødegård spiller for de eldre på seniorsenter.jpg

Egil S. Ødegård spiller for de eldre på et seniorsenter

Knuden overtar KulturRullatoren

Knuden - Kristiansand kulturskole - har overtatt ansvaret for å drive og utvikle KulturRullatoren videre. Tidligere hadde området som nå heter helse og mestringen ansvaret for ordningen, som ble etablert av kommunen i 2006. Kristiansand KulturRullator er et skreddersydd kulturtilbud til kommunens seniorsentre og institusjoner. Her tilrettelegges det for kulturopplevelser for personer som ikke selv kan oppsøke kulturtilbud.

Les mer om kulturskolen Knuden her.