Knuden lanserer promoteringsfilm

I høst har 150 elever og ansatte på Knuden – Kristiansand kulturskole produsert en promoteringsfilm som viser kulturskolens bredde.

– Fyrverkeri av farger

Promoteringsfilm Knuden Foto Glenn Thomas K. Johansen.jpg

Promoteringsfilmen gir et innblikk i hva kulturskolen er og holder på med. Her er et stillbilde fra en av scenene i filmen. Foto: Glenn Thomas K. Johansen

– Denne promoteringsfilmen viser virkelig kjernen av hva vi i kulturskolen driver med. Det er barn og unge som uttrykker seg gjennom ulike kunstuttrykk i et fyrverkeri av farger, sier en entusiastisk Maria Lied som var innspillingsleder under produksjonen. Her kan du se det endelige resultatet:

Elevene Samuel Balsnes og Tora Skogvoll Brostrøm er hovedrolleinnehaverne i filmen og de går begge på kulturskolens musikallinje. I tillegg deltar elever fra strykeorkester, laptop, kor, Sesam, teater, visuell kunst, musikal, band og Vågsbygd skolemusikkorps.

– Det var veldig gøy og spennende å være med på å spille inn filmen. Jeg har ikke drevet så mye med film tidligere, jeg har spilt mest teater på live scener. Derfor syntes jeg at jeg lærte mye av dette, sier Samuel Balsnes som har en av hovedrollene i filmen.

Tora Skogvoll Brostrøm og Samuel Balsnes Foto Karoline Rise Nøstdal og Glenn Thomas K. Johansen.jpg

Tora Skogvoll Brostrøm og Samuel Balsnes har hovedrollene i filmen. Foto: Karoline Rise Nøstdal og Glenn Thomas K. Johansen

Stor produksjon

Bak i kulissene jobbet et stort crew med ansatte ved kulturskolen, både under planlegging, produksjon og med etterarbeid. Det er kulturskolelærer Guttorm Strande Syrrist som har komponert sangen og skrevet teksten. IKT-ansvarlig John Ronny Bøe har eget studio på Odderøya som kulturskolen fikk låne til innspilling – i tillegg til hans tekniske ferdigheter.

– Det mest krevende var når jeg skulle synge inn vokalen i studio og måtte synkronisere den med filmopptaket, forteller Samuel Balsnes.

Heldigvis var det god hjelp og veiledning å få fra regissør Ola Røyseland som jobber i kommunikasjonsenheten/Samsen kulturhus i Kristiansand kommune. 

– Det var en fest å få være med på innspillingen av denne promoteringsfilmen. God stemning, dyktige elever, lærere og ansatte, proffe rammer og ikke minst en stor dose moro. Jeg er virkelig stolt av det vi har fått til, avslutter Maria Lied.

Filmcrewet

Ola Røyseland: Manus, regi, kamera og klipp
Karoline Rise Nøstdal og Mairi Macdonald: Produsenter
Maria Lied: Innspillingsleder
Tora Skogvoll Brostrøm: Koreografi
Tarjei Fjørtoft: Scenelysmester

Musikk
Guttorm Strande Syrrist: Komponist og sangtekst
John Ronny Bøe: Studioinnspilling og mix
Charlotte Wilhelmsen: Innstudering sang

Hovedroller
Samuel Balsnes
Tora Skogvoll Brostrøm

Hadde strenge smittevernstiltak på filmsettet

Under filminnspillingen hadde kulturskolen egen smittevernansvarlig og kohortansvarlig som sørget for at smittevernstiltakene ble ivaretatt.

– Da vi spilte inn promoteringsfilmen hadde vi veldig strengt smittevern. Vi hadde en egen smittevernansvarlig og en egen kohortansvarlig som overholdt det som da var 1-metersregel mellom kohortene. Elevene som står tett sammen i filmen er i samme kohort og vi var veldig nøye på at de ulike kohortene hadde god avstand, sier produsent og markedsansvarlig Karoline Rise Nøstdal som kan fortelle at de tok alle fohåndsregler.

– Mellom innspillingene sørget vi for at alle hadde pauser ulike steder. Da det var matservering ble dette overholdt med munnbind og hansker og vi hadde håndsprit lett tilgjengelig for alle på settet. I tillegg gjennomførte vi tidlig smitteregistering og hadde regel om at ingen familiemedlemmer kunne være på filmsettet. Vi tok alle forhåndsregler og det har ikke vært noe smitte, sier Nøstdal.