Kick-off for Miljøuka 2020 i uke 42

– Det skjer noe magisk når vi samarbeider for et bærekraftig Kristiansand, sa prosjektleder Elizabeth Rojas  begeistret, etter å ha hørt hva som planlegges av små og store arrangementer til Miljøuka 2020.

elizabeth__hovedbilde.jpg

Spis Grønt uka, finale i Bærekraftig forretningsidèkonkurranse, podcaster, kunstutstilling på Odderøya, webinar ungdomsarrangement, matsvinn-tiltak, kurs, plantebytte, skoleomvisning i renseanlegget, NRK TV-aksjonen med innsamling til plastprosjekter og Plastutfordringen 2020 med ungdomsskolekonkurranse. Dette er bare noen av arrangementene og idèene som ble presentert under kick-off for Miljøuka 2020.

– Det skjer noe magisk når vi samarbeider for et bærekraftig Kristiansand, sa prosjektleder Elizabeth Rojas (bildet) etter presentasjonen fra alle deltakerne.

– Det er så gøy å se engasjementet og høre om alle aktivitetene som planlegges i Miljøuka 12. – 18. oktober. Med så mye som skjer samlet i ei uke, så får vi et kraftigere og større fokus på miljøtiltak i byen, et grønt avtrykk.

Medarrangører til uka

På kick-off for årets Miljøuke deltok representanter fra Kvadraturforeningen, Avfall Sør, Klimaalliansen, fylkeskommunen, FN-sambandet, Strømmestiftelsen, Business Region Kristiansand og kommunens miljøvernavdeling, parkvesenet, demokratiordningen, ungdommens bystyre og TV-aksjonen.

Det er fortsatt mulig å melde inn aktiviteter og arrangementer for Miljøuka 12. – 18. oktober.

– Flere arrangører ønskes velkommen, gjerne med aktiviteter for barn og unge, oppfordrer Rojas.

Arrangementene som allerede er klare finner du informasjon om på Miljøukas nettside

Om Miljøuka og krav til medarrangører

Det er ingen bestemte krav til å få et arrangement med i Miljøuka, men det bør være noe som bidrar til bærekraftsmålene . De som ønsker å være medarrangør tar kontakt med prosjektleder Elizabeth Rojas.

Markedsføring av Miljøuka
Kristiansand kommune markedsfører alle arrangementer under Miljøuka på Facebook, Instagram, Miljøukas nettside, i kommunens kanaler og annonsering i FVN (primært nett).

Korona
Det er noe usikkert hvordan koronatiltakene vil være i oktober. Vi må derfor ta forholdsregler og planlegge hvordan arrangementene kan løses digitalt, som ved hjelp av streaming.

Gratis lokaler i Rådhuskvartalet og Grønt Senter
Kristiansand kommune tilbyr gratis lokaler i Rådhuskvartalet og på Grønt Senter.
I Rådhuskvartalet har vi flere møterom med ulik størrelse. Antall plasser på Grønt Senter med koronatiltak er maks 30.

Grønt Senter: Ta kontakt med Arne Otto Iversen for å booke lokaler. Rådhuskvartalet: Ta kontakt med Elizabeth Rojas for å booke lokaler. 

Utstillingsområde i Rådhuskvartalet
I utstillingsområdet i Rådhuskvartalet er det fint å plassere plakater, bannere, gjenstander og informasjonsbrosjyrer under Miljøuka.
Ta kontakt for å avtale.  

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram

Kick-off 1500.jpg

Bildetekst: Kick off for Miljøuka 2020, bli med! Bak fra venstre: Knut Straume (FN-sambandet), Kim Øvland (Samfunns- og innovasjonsenheten), Ole Jacob Rynning-Tønnesen (Business Region Kristiansand), Egil Mongstad (Strømmestiftelsen), Lars Erik Brekne Johnsen (TV-aksjonen/politisk og administrativt sekreteriat), Thore Kristian Svennevig (Klimapartnere Agder), Kirsten Leidal (Avfall Sør) og Helene Vedal (trainee, Business Region Kristiansand). Foran fra venstre: Mehmet Yayla (FN-sambandet), Helene Spigseth Iglebæk (trainee, Miljøvernenheten), Solvor Stølevik (Forskningsenheten), Elizabeth Rojas (prosjektleder, Miljøvernenheten), Tina Mersland (Klimaalliansen), Rolf Øygarden (Kvadraturforeningen/Spis grønt uka), Hanne Kro Sørborg (demokratiordninger i kommunen) og Arne Otto Iversen (Klimaalliansen).Foto: Kristiansand kommune