Agders fineste juletre ble kåret fredag 20. november i Rådhuskvartalet. To trær ble kåret: folkets favoritt og fagjuryens favoritt. Vi kan røpe at fjelledelgran er et populært tre.

Juletre.jpg

Agders fineste juletre ble kåret fredag: Fra venstre: varaordfører Erik Rostoft,  Johannes Løvland fra Løvland Gård i Flekkefjord,  Jan Ellingsen fra Grimstad Ved og Juletre og Mathias Bernander fra fylkeskommunen. Foto: Børge Røssaak Nilsen.

Ved innbyggertorget i Rådhukvartalet har det siste uka vært stilt ut 10 flotte juletrær fra juletreprodusenter på Sørlandet. Publikum ble invitert til å stemme på sin favoritt, og en fagjury fikk i oppdrag å velge sin favoritt.

Fagjuryen var satt sammen av Ragnar Tveiten, seniorrådgiver hos fylkesmannen, Aase Hørsdal, parksjef i Kristiansand kommune og Tormod Vågsnes, leder i Agder Juletre.

Fagjuryen valgte en fjelledelgran fra Løvland Gård i Flekkefjord. Folket valgte også en fjelledelgran, den kom fra Grimstad Ved og Juletre i Grimstad. Sistnevnte må ha god teft for hva folket liker, de vant nemlig også prisen for folkets favoritt i fjorårets kåring.

Begge trærne går nå videre til landsfinale som skal kåre landets fineste juletre.

Det var varaordfører i Kristiansand, Erik Rostoft og Mathias Bernander fra fylkeskommunen, som foretok den offisielle kåringen.

Rostoft fortalte at han hadde vært ansvarlig for å plukke ut juletre til familien i 35 år. Bernander snakket om viktigheten av næringen og at vi burde klare å være selvforsynte med juletre i Norge.

Pynter trærne i historisk perspektiv

I samarbeid med Kristiansand museum og Agder Juletre, vil trærne som står igjen, i tillegg til noen vanlige gran og furutrær, bli pyntet i et historisk perspektiv.

Pyntingen skal vise utviklingen i bruk og pynting av juletrær gjennom nærmere 150 år. Museet har engasjert ulike grupper, mellom annet barnehager, til å være med på pyntingen.

Ta gjerne turen innom Rådhuskvartalet for inspirasjon og kanskje litt mimring om barndommens juletre?