Inviterer 3000 tilflyttere - AVLYST -

Velkomstsamlingen den 11. november må dessverre avlyses på grunn av nye restriksjoner for Covid-19.

Velkomstsamling 1500 st12102020 2.jpg

Varaordfører Erik Rostoft setter pris på alle som velger å flytte til Kristiansand. 11. november åpner han dørene til Rådhuskvartalet for alle nye innbyggere som har lyst til å bli litt bedre kjent med byen. Foto: Svein Tybakken

– Kristiansand kommune har hatt denne typen informasjonsmøter for tilflyttere i mange år. Erfaringen er at det kommer mellom 100 og 200 av opptil et par tusen inviterte. Vi bruker folkeregisterets liste over tilflyttede til Kristiansand siste året. 

Det sier varaordfører Erik Rostoft, som har fått ansvaret for årets velkomstsamling. Koronasituasjonen gir ekstra utfordringer til gjennomføringen i år.

Deler samlingen opp

– Vi deler opp i to samlinger av inntil 100 nye innbyggere på hver ­– en kl. 17.00-18.30 og neste kl. 19.00-20.30. De inviterte må melde seg på til et tidspunkt på forhånd slik at vi får en oversikt. Vi håper at mange vil benytte denne anledningen til å bli bedre kjent med sin nye kommune, få nyttig informasjon om byen og dens ulike tilbud, sier Rostoft.

Påmelding til velkomstsamling

Påmelding til samling kl. 17.00-18.30 - Fullbooket

Påmelding til samling kl. 19.00-20.30


Og varaordføreren er ikke alene om å presentere byen:

– Vi får med oss representanter for næringsliv og frivillige organisasjoner som leverer tjenester eller produkter som er med på å gi byens innbyggere gode opplevelser. Det kan være alt fra Idrettsrådet, Røde Kors og Frelsesarmeen til Dyreparken og Hennig-Olsen Is eller Agder Kollektivtrafikk og Color Line. For å nevne noen av de som har vært på plass tidligere. Publikumsarealet gir god plass til infostands og mingling. Sammen gir vi nye innbyggere en varm velkomst og viser bredde i byens tilbud.

Mye å skryte av

– Jeg regner med at en del av de fremmøtte, nye innbyggerne våre, har valgt å flytte hit fordi Kristiansand er en flott kommune med mye godt å tilby av tjenester, boligområder, fritids- og friluftsmuligheter og et rikt kulturliv. Etter velkomstmøtet vil de i alle fall vite det. Vi har mye å være stolt av og jeg bruker de anledningene jeg har til å skryte av byen og kommunen vår, sier Rostoft.

Varaordføreren lover at velkomstsamlingen skal være trygg for de fremmøtte.

– Flere av våre ansatte i innbyggertorget vil passe på slik at hender sprites ved ankomst og 1 meters-regelen overholdes og servering av forfriskninger går uten smitterisiko, sier varaordfører Erik Rostoft.