Gratis utlån av skøyter ved isbanen

Lørdager og søndager fra kl. 12.00 til 16.00 tilbyr DNT Sør gratis utlån av skøyter ved isbanen "Kompis" som ligger på Torvet.

bua_dnt foto Steinar M. Anthonsen.jpg

Daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland og BUA-ansvarlige Bente Alida Johannessen er glade for at utlånsordningen er på plass slik at enda flere kan bruke isbanen. Foto: Steinar M. Anthonsen

Vil du teste isbanen, men mangler skøyter? Da kan frivillige i Den Norske Turistforening (DNT Sør) hjelpe deg. Lørdager og søndager klokken 12.00-16.00 (med værforbehold) står de tilgjengelige i utlånsboden nær isbanen på Torvet.

Her kan du låne gratis skøyter i størrelser fra 32-46 og det tilbys justerbare barnestørrelser, kunstløpskøyter og ishockeyskøyter. Utlånsboden vil holde åpent i helgene frem til midten av mars 2021.

I tillegg til å låne skøyter er det også mulig å kjøpe kaffe, kakao og solbærtoddy til en rimelig penge.

Om isbanen "Kompis"

"Kompis" er en kunstisbane på 1000 m2. Isbanen er åpen hver dag til omtrent midt i mars. Banen er belyst frem til klokken 22.00. 

Banen driftes av parkvesenet, og prepareres to ganger om dagen klokken 07.00-09.00 og 14.00-15.00 alle dager. Banen er stengt for bruk under preparering.

Bruk av hjelm anbefales.
Kun skøyter skal brukes på banen, ikke sko ettersom sand og grus ødelegger både isen og prepareringsmaskinen.
Det er ikke tillatt å bruke køller eller puck på isbanen.

Lyset slukker og banen stenges klokken 22.00 alle dager.
Ved ekstremt mildvær kan banen bli midlertidig stengt for bruk.

Alle som ønsker å stå på skøyter oppfordres til å holde god avstand og ivareta smittevernsreglene.

Utlån av skøyter utenom helgene

Ønsker du å låne skøyter utover åpningstidene i helgene kan du ta turen til kommunens eget utstyrslager BUA Kristiansand som holder til i Vesterveien 15. I desember har de åpent mandager kl. 16.00-18.00. I romjulen har de stengt.

Fra januar har BUA åpent mandager og torsdager fra kl 16:00-21:00. Her finner du mer informasjon og oversikt over ledig utstyr

65 par skøyter til utlån

Det er BUA Kristiansand som har overlevert totalt 65 par skøyter til DNT Sør. Ansvarlig for BUA kan fortelle at de er takknemlige for at DNT Sør stiller opp.  

– BUA Kristiansand har hatt en enorm etterspørsel etter dette tilbudet siden Kompis var klar i slutten av november og vi er veldig takknemlig for at DNT Sør vil gjøre dette. For noen ønsker bare impulsivt å leke seg på isbanen og noen eier ikke egne skøyter. Av disse grunnene er det utrolig bra at DNT Sør låner ut gratis BUA-skøyter i helgene, sier Bente Alida Johannessen, ansvarlig for BUA Kristiansand.

Vil bidra til å skape glede utendørs

Utlånsordningen drives på dugnad av medlemmer i DNT Sør og deres ønske er å bidra til at flere får oppleve gleden av å være ute.

– Vi ønsker å bidra slik at mange flere får oppleve gleden ved å være ute og samtidig bruke kroppen. BUA sitt tilbud om gratis utlån av topp utstyr er et svært godt tilbud som mange benytter og setter veldig pris på. Det sparer mange familier for penger, forhindrer utenforskap og er bra for miljøet, sier daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland som også vil oppfordre til gode naturopplevelser.

– Når vi samtidig når vår viktige målgruppe som er familier så er vi glade for å fortelle om oss og hvordan vi tilrettelegger for gode friluftlivsopplevelser. Før gikk kjennskapen om DNT i arv, det gjør den ikke i samme grad lenger. Så for oss er dette en fin plass å synliggjøre frivilligheten som vi er basert på, og samtidig oppfordre til gode naturopplevelser, sier Andersen-Steinsland.