Gratis svømming for alle på tredje trinn

Prosjektet Svømmeglede medfører at alle elever i Kristiansand kommune som går nå i tredje trinn får gratis adgang i Aquarama Bad i hele 2021.

Foto: Anders Martinsen fotografer

Tilbudet gis i et samarbeid mellom Aquarama Bad og Kristiansand kommune. 

– Vi i Kristiansand kommune er veldig glade for at kommunens elever på tredje trinn får tilbud om gratis medlemskap i Aquarama bad i 2021. Mestring og trygghet i vann øves både gjennom tradisjonell svømmeopplæring og lek i vann. Vi håper alle benytter seg av tilbudet slik at de får øvd opp gode svømmeferdigheter som de vil ha glede av resten av livet, understreker direktør for oppvekst Kristin Eidet Robstad. 

Undersøkelser har vist at bare halvparten av landets tiåringer kan svømme eller føler seg trygge i vann. Derfor er det økt oppmerksomhet om svømmeopplæring i norske skoler.    

I tillegg til svømming på skolen  

Svømmeglede-prosjektet kommer i tillegg til skolenes svømmeundervisning. Tanken er å gi barna muligheten til å vedlikeholde det de har lært samt få mengdetrening i vann.

Forskning viser også at regelmessig aktivitet fra tidlig alder skaper gode vaner og forebygger livsstilssykdommer senere i livet.  

Gratis medlemskap i Aquarama Bad kommer i tillegg til svømmekurs som arrangeres senere i året.  

Foresatte henter adgangsbånd  

Foresatte kan møte opp i resepsjonen på Aquarama etter 04. januar, og oppgi barnets navn og skole. Det utdeles et adgangsbånd til den som går nå i tredje trinn.

Han/hun får tilgang til Aquarama Bad alle dager i åpningstiden til og med 31. desember 2021, inkludert helger og ferier.

Foresatte som ønsker å bade sammen med sine barn, kan kjøpe et rabattert foreldrekort. Det koster 1000 kroner for 10 klipp, eller 2000 kroner for 25 klipp.