Gratis svømmekurs for elever i 3. trinn

Prosjektet Svømmeglede videreføres i den nye storkommunen.

Det betyr at alle elever som går i 3. trinn i Kristiansand kommune nå i vår, og i 4. trinn til høsten, får gratis svømmekurs, i tillegg til gratis adgang i Aquarama Bad i hele 2020.

Tilbudet gis gjennom et samarbeid mellom Aquarama Bad og Kristiansand kommune.

– Vi i Kristiansand kommune er svært fornøyde med at dette gode tilbudet videreføres. Trygghet i vann og svømmedyktighet er viktig å få inn så tidlig som mulig. Dette blir et godt supplement til den tradisjonelle svømmeopplæringen, understreker oppvekstdirektør Kristin Eidet Robstad.

Åtte samlinger

Svømmeglede-kurset har åtte samlinger. Hver samling varer en halv time.

Det blir arrangert kurs både før og etter sommerferien. De første kursene starter tirsdag 21. januar.

Påmelding til kurs 

Undersøkelser har vist at bare halvparten av landets tiåringer kan svømme eller følger seg trygge i vannet. Fra høsten 2015 er det derfor økt oppmerksomhet om svømmeopplæring i norske skoler.

Fra 2016 har elever på 3. trinn i gamle Kristiansand kommune hatt tilbudet om Svømmeglede-prosjektet. Nå gjelder ordningen altså for 3. trinn-elever i hele den nye kommunen.

I tillegg til svømming på skolen

Svømmeglede-prosjektet kommer i tillegg til skolenes svømmeundervisning. Tanken er å gi barna muligheten til å vedlikeholde det de har lært samt få mengdetrening i vann. Forskning viser også at regelmessig aktivitet fra tidlig alder skaper gode vaner og forebygger livsstilssykdommer senere i livet.

I tillegg til selve svømmekurset, får elevene fri adgang til Aquarama Bad i hele 2020.

Foresatte kan hente barnas adgangsbånd for 2020 i resepsjonen i Aquarama. Båndet gir adgang alle dager, inklusiv helger og ferier. Foresatte som ønsker å bade sammen med sine barn, kan kjøpe et rabattert foreldrekort.  Det koster 1000 kroner for 10 klipp, eller 2000 kroner for 25 klipp.

Svømmeglede-helg

Helga 18. og 19. januar er det en egen Svømmeglede-helg der foresatte er spesielt invitert for å hente adgangskortene.

Arrangementet varer fra klokka 10.00 til 18.00 både lørdag og søndag. 

(Bildet er tatt av Anders Martinsen fotografer)