Frigjøringsmarkering uten publikum

De planlagte folkearrangementene på frigjørings- og veterandagen 8. mai er avlyst. Dagen blir markert, men uten gjester og publikum. Planen er å sende direkte fra noen av markeringene.  

- Kommunen og våre mange samarbeidspartnere hadde planlagt offentlige markeringer med publikum og inviterte gjester en rekke steder i hele kommunen. Korona-situasjonen gjør dessverre at vi i fellesskap har bestemt oss for å avlyse de opprinnelige arrangementene. Nå jobber vi med å finne gode løsninger for å sende levende bilder direkte over internett fra noen av stedene det blir markeringer uten gjester og publikum tilstede, sier arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune. 

Overføre 

MInnesmerke Tresse.jpg


Kommunen og samarbeidspartnerne planlegger direkte overføring av markeringen ved veteranmonumentet i Tresse 8. mai. (Foto: Tore Løvland).

Så langt jobbes det med å overføre salutten og kransenedleggelsen fra Odderøya klokka 12.00 og minnemarkeringen i Tresse klokka 17.00. I Tresse blir det salutt, kransenedleggelse ved veteranmonumentet og tale ved ordfører Jan Oddvar Skisland.

­ ­­- Vi ønsker å kunne vise bilder fra flere av kransenedleggelsene i kommunen, men foreløpig vet vi ikke hvordan det blir. Vi kommer tilbake til detaljene om direktesendingene når ting er mer avklart, sier Løvland.

Det er planlagt kransenedleggelser, uten gjester og publikum, disse stedene:

Søgne hovedkirke, Greipstad kirke, Tveit kirke, Oddernes kirke, Kristiansand Stadion og Kristiansand kirkegård (minnesmerket over falne fra Kristiansand, minnesmerket over falne fra Odderøya og ved sovjetiske og britiske krigsgraver).