Fortsatt smittevern-fokus

Når de fleste ansatte i Kristiansand kommune etter hvert er tilbake på jobb etter ferien, vil kommuneledelsen at alle følger smittevernreglene minst like nøye som i vår.

Rådene gjelder ut august

Korona-sommer Priscilla Camilla og Sigurd.jpg

Kommunedirektør Camilla Dunsæd, kommuneoverlege Priscilla Hilton og beredskapsleder Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune mener det er fortsatt viktig å holde en-meteren og følge smittevernreglene.

Foto: Svein Tybakken

– Det er ingen grunn til å slappe av når det gjelder smittevernregimet. De rådene og reglene vi innførte før ferien gjelder foreløpig ut august måned. Det betyr blant annet lav terskel for koronatesting etter utenlandsferie, møter og arrangementer skal følge en meters avstandsregelen og hjemmekontor avtales i samråd med leder.

Det sier kommunedirektør Camilla Dunsæd i Kristiansand kommune. Hun skal mandag ha sitt første møte med kommunens ledergruppe etter ferien, hvor de blant annet skal drøfte hvordan organisasjonen skal forholde seg til koronasituasjonen.

Følger FHIs råd

– Torsdag har helseminister Bent Høie innkalt de ti største kommunene til digitalt møte der blant annet kollektivtrafikken og bruk av hjemmekontor er tema. Fredag kommer antakelig Folkehelseinstituttet (FHI) med ny informasjon om koronasituasjonen på sin pressekonferanse, så mandag ettermiddag vil vi oppdatere hvilken strategi vi legger for høsten når det gjelder smittevern. I utgangspunktet følger vi FHIs råd, sier kommunedirektøren.

Urolig for utenlandsreisene

Beredskapssjef i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen, er helt enig med Camilla Dunsæd om at folk ikke må glemme at smittevernet fortsatt gjelder. Han er glad at sommeren så langt har forløpt med veldig lite koronasmitte.

– Det som uroer meg litt nå er om kristiansandere som har vært utenlands kommer hjem med smitte. Vi har sett lokale utbrudd av koronasmitten mange steder i Europa. Det er fort gjort at noen tar korona med seg hjem. Hvis noen får symptomer er det viktig at de raskt ringer koronatelefonen, sier Paulsen, som lover at kommunen er godt forberedt på et eventuelt utbrudd.

Stort trykk på koronatelefonen

Kommuneoverlege Priscilla Hilton har hatt en travel sommer med å følge opp henvendelser når det gjelder korona og smittevern. Hun har daglig oppdatert den øvrige kommuneledelsen om korona-situasjonen.

– Vi er glade for at det har vært veldig få nye smittetilfeller i Kristiansand. Men samtidig har det vært stort trykk på koronatelefonen. Trykket økte kraftig fra juni til juli. Mange av henvendelsene viser seg å dreie seg om forkjølelse. Da tenker jeg at mange ikke overholder en meters-regelen når de kan smitte hverandre med vanlig forkjølelse. Det er mitt lille tankekors nå, sier kommuneoverlegen med et smil.

 – Jeg mener alvor. Vi må ikke slappe av og være tette på hverandre. Hold en-meteren, vask hendene og hold deg hjemme når du er syk, understreker Priscilla Hilton.

Mer om korona-situasjon her