Er med og kårer årets reparatør

– Tingene våre har ofte en affeksjonsverdi og det føles godt å ta vare på dem, mener Anne Linge Gangså Tørresen. Hun sitter i juryen som skal kåre årets reparatør i Kristiansand.

anne line gangsto torresen.jpg

– Vi nordmenn er blant verdens største forbrukere av ting. Vi forbruker faktisk nest mest i Europa og er litt for flinke til å kaste elektronikk, sier Anne Line Gangså Tørresen. Foto: Anne Lise Norheim.

Gangså Tørresen jobber i miljøvernenheten i Kristiansand kommune og er med i juryen som kårer årets reparatør i Kristiansand.

– Forbruket vårt fører til utslipp av klimagasser, forurensing og utrydding av planter og dyr, sier hun og viser til The circularity GAP report fra 2020 som  har målt nordmenns forbruk av naturressurser til å være 44,3 tonn per person årlig.

– Dette kan vi gjøre noe med ved å ta vare på det vi har. Dersom tingene vi omgir oss med kan få et lengre liv, slår det svært positivt ut på klima og miljø. Tingene våre har også en affeksjonsverdi og det føles godt å ta vare på dem, mener hun.

Årets reparatør i Kristiansand

Kristiansand har mange reparatører som gjør en utrolig god jobb og de er en viktig brikke i den sirkulære økonomien. Vi ønsker gjerne å få flere reparatører i kommunen. 

Her er en oversikt over reparatørene som finnes i Kristiansand.

Gangså Tørresen er spent på hvem som får flest stemmer, men sier at alle er verdige vinnere.

Det er Framtiden i våre hender som står for kåringen og du finner mer informasjon om de aktuelle kandidatene og hvordan du stemmer på denne lenken.

De nominerte er:

  • Digidesk i Vågsbygd
  • Kirstens symaskinverksted på Eg
  • Verktøy-Service i Rigetjønnveien
  • Seilmaker Lasse Gjessing i Høllen vest
  • Intersport i Skippergata

Se også informasjon om kåringen på Facebooksiden til Framtiden i våre hender.

Du må ha en Facebook- eller Googlekonto for å avgi stemme.