Er du engasjert i miljøutfordringene lokalt?

Da vil vi inviterer deg til å være med på å løse miljøutfordringer i Kristiansand og bli med i NordicPATH-nettverket.

Kristiansand.jpg

Kristiansand sentrum er blant områdene vi ønsker hjelp fra innbyggerne til å måle luftkvaliteten. Dronefoto: Tor Erik Schrøder.

Miljøuka i Kristiansand er i full gang med mange gode initiativer som skal gjøre byen mer bærekraftig. Nå inviterer vi deg som er engasjert i miljøspørsmålene til å bli med og løse utfordringene lokalt.

NordicPATH – smarte og bærekraftige byer, med fokus på menneskene

Under Miljøuka ble forskningsprosjektet NordicPATH lansert, ledet av NILU – Norsk institutt for luftforskning og med Kristiansand kommune som en av partnerne.

Formålet er å skape smarte og bærekraftige byer med fokus på menneskene som bor i dem.

– Konkret betyr det at vi vil finne nye måter for innbyggerne i Kristiansand, Göteborg og Aalborg å delta i måling av luftkvalitet og urbane planleggingsaktiviteter. NordicPATH-prosjektet har partnere fra både Norge, Sverige, Danmark og Finland, forklarer Solvor B. Stølevik, rådgiver i forskning og innovasjon i Kristiansand kommune.

Bli med du også!

– Vi trenger din erfaring og mening for å gjøre Kristiansand mer bærekraftig og øke livskvaliteten, oppfordrer Stølevik.

Ved å bli med i nettverket kan du aktivt bidra til å finne løsninger for bedre luftkvalitet og miljø i kommunen. Du kan delta på forskjellige måter.

  • Du kan delta i samskapingsverksteder med ansatte fra Kristiansand kommune.
  • Du kan delta i nettbaserte spørreundersøkelser.
  • Du kan låne en sensor og måle luftkvaliteten der du bor og reiser. Vi har ikke ubegrenset antall sensorer og prioritet vil bli gitt til de sentrumsnære områdene, Kvadraturen, Grim og Lund.

Vårt mål er å involvere flest mulig ulike grupper innen befolkningen, og å stimulere til utveksling av kunnskap mellom innbyggere, myndigheter, næringsliv og forskning.

Slik melder du deg på

Interessert? Gå til NordicPATHs nettside  og følg lenken til påmeldingssiden. Nettsiden er på engelsk, men du kan velge norsk språk når du fyller ut registreringsskjemaet for Kristiansand.

– Vi kommer snart til å lansere en nettbasert spørreundersøkelse der du kan si din mening om vedfyring og luftkvalitet i Kristiansand. Dersom du registrerer deg nå, går du ikke glipp av denne muligheten til å bidra! sier Sonja Grossberndt i NILU.

Har du spørsmål kan du kontakte:

Solvor Berntsen Stølevik, rådgiver i forskning og innovasjon i Kristiansand kommune, telefon 95 22 73 01.

Sonja Grossberndt, forsker, NILU – Norsk institutt for luftforskning.