En by for alle 2021

– En by for alle arrangeres som planlagt i februar 2021, forsikrer Toril Hogstad. Hun er koordinator for uka som samler et univers av arrangementer under samme paraply.

En by for alle_Toril Hogstad (1).jpgToril Hogstad er LIM-rådgiver (likestilling, inkludering, mangfold)ni kommunen og koordinator for En by for alle. Arkivfoto: Svein Tybakken.

– Vi vet ikke nå hvordan covid-19 påvirker samfunnet i februar, men vi skal uansett få til en flott uke med en rekke arrangementer. Jeg er imponert over hvor mange som allerede har meldt sin interesse for å være med. Vi gjennomfører uka med de restriksjoner som gjelder der og da, sier Hogstad.

Arrangerte inspirasjonssamling

I oktober inviterte Hogstad til en inspirasjonssamling i Rådhuskvartalet. Inspirasjonssamlingen er ment som en oppstartshjelp for de som ønsker å med inspirerende innlegg fra forskjellige aktører, og hvor de frammøtte i etterkant sitter sammen i grupper og deler erfaringer, ideer og tanker med hverandre.

Det viktigste med En by for alle er å vise fram mangfoldet og hvor verdifullt det er, og alle mulighetene det gir, i hele den nye storkommunen. Målet er at vi alle skal føle oss inkludert og verdsatt, uansett hvilken bakgrunn vi har, sier hun. Og hun gjentar det hun sa på inspirasjonssamlingen: En by for alle er for hele kommunen så «by» i denne sammenhengen blir symbolsk. Arrangementer utenfor bysentrum må gjerne gjøre som de gjorde i Finsland i februar i år og markedsføre det som En bygd for alle.

Vil du også være med i 2021?

Hogstad håper både publikum og arrangører støtter like mye opp om En by for alle i februar neste år som de har gjort tidligere.

– Spesielt i disse tider trenger vi noe som kan engasjere oss og løfte oss opp litt, sier hun. Enten du er publikum på et arrangement eller blir med som arrangør er det like velkomment.

Har du et arrangement du ønsker å ha med under En by for alle kan du allerede nå melde deg på ved å fylle ut dette skjemaet.

Gode samarbeid

Mange fine samarbeid og gode arrangementer har kommet ut av inspirasjonssamlingene. Kirkens SOS og Sørlandets Kunstmuseum samarbeidet under årets En by for alle, og du kan høre Tone Schalla fra Kirkens SOS fortelle om dette i videoen under. 

Vil du høre mer fra inspirasjonssamlingen finner du en fyldig omtale med videoer fra samlingen på En by for alles eget nettsted.

I videoene kan du se og høre Ingrid Michalsen fra Næringsforeningen, Annette S. Stray fra enhet for frivillighet i Kristiansand kommune, Ge Zhang fra ungdommens bystyre og Toril Hogstad.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om En by for alle kan du kontakte Toril Hogstad på telefon 95 25 65 68 eller e-post toril.hogstad@kristiansand.kommune.no