Andre påskedag kl. 11 vil Torvet fylles opp av privatbiler. Da skal nemlig Domkirken og Kristiansand Frikirke arrangere Kvadraturens første drive in-gudstjeneste.

Godt alternativ

1500 Domprosten.jpg

Domprost i Kristiansand, Freddy Berg, ønsker velkommen til drive in gudstjeneste på Torvet 2. påskedag. Foto: Tore Løvland

Alle landets kirker er stengt for gudstjenester som følge av koronapandemien, og derfor har drive in-gudstjenester blitt et godt alternativ for de som har mulighet til å komme med egen bil.

– Det å arrangere drive in-gudstjeneste er en trygg måte å møtes på når vi ikke kan være inne i Domkirken eller andre kirkerom. Samtidig er det litt gøy å prøve ut, og så mener jeg vi trenger det, sier domprost i Kristiansand, Freddy Berg.

Både Vennesla og Tveit har allerede prøvd ut dette konseptet med stor suksess. Torvet er i utgangspunktet gågate, men politiet har vært behjelpelige med å tillate parkering i forbindelse med dette arrangementet.

Får anvist plass

Alle som skal på gudstjenesten kjører inn på Torvet via Kirkegata fra sjøsiden, og hver enkelt bil vil få anvist plass av vakter. Gudstjenesten ledes av et fåtall mennesker fra plattingen der paviljongen stod og formidles via høyttalere mens tilhørerne sitter med bilvinduet litt åpent.

Domprosten gleder seg til 2. påskedag, og har tro på «fullt hus».

– Det med drive in-gudstjenester har begynt å spre seg rundt om i vårt langstrakte land. Vi er svært fornøyd med at politi og kommune har lagt forholdene til rette for oss, slik at vi kan gjennomføre denne gudstjenesten. Så vil tiden vise om det blir flere slike gudstjenester på Torvet, sier domprost Freddy Berg.