Avtal koronatesting på nett

Det er nå mulig å avtale time for koronatesting på kommunens nettsider. Dette skal gjøre det lettere for innbyggerne og det skal avlaste helsepersonellet.

Sikker løsning 

- Vi er svært glade for å få på plass en sikker løsning som vi også håper at folk opplever som brukervennlig, sier kommunalsjef Mette Brevigh Nilsen.  

Løsningen innebærer at folk kan avtale time for testing selv etter å ha logget seg inn med en sikker løsning som enten BankID eller MinID. 

- Folk kan også bestille time for andre, for eksempel for barn eller pårørende som har vanskelig for å bruke en nettløsning selv, sier Nilsen.  

Men alle må gjennomføre koronasjekken eller få råd av sin fastlege før de avtaler time. 

- Det er veldig viktig at folk selv tar koronasjekken, og at de trenger en test før de avtaler timen, sier kommunalsjefen.  

Ta koronasjekken   

Avtal time med digital løsning      

Kommunens nettside for testing og karantene  

Selve testingen foregår for tiden ved koronasenteret Kløvertun i Vigeveien 22A, Kristiansand.  

Du kan sjekke svaret ditt på helsenorge.no. Logg inn med BankId.   

Prøvesvaret sendes også til fastlegen, og du kan ringe dit dersom du ikke finner svaret på helsenorge.no etter tre døgn

Ved positiv covid-19 test vil du bli oppringt fra koronasenteret så raskt som mulig etter at prøvesvaret er klart. Prøvesvaret er i hovedregel klart etter ett til to døgn. Men det kan ta opptil tre dager.  

I forbindelse med helg må det påregnes lengre tid. 

Tilbake til jobb og skole 

Ved negativ test, altså hvis du ikke har korona, kan du gå tilbake på jobb eller skole når du er i god allmenntilstand og føler deg frisk og er feberfri, selv om du fortsatt har noen restsymptomer etter gjennomgått på luftveisinfeksjon. 

Dersom innbyggere har spørsmål om korona, anbefaler Nilsen nettstedet helsenorge.no som har en chatløsning tilgjengelig. En kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015, hverdager fra 08.00 – 15.30. 

Kontakt for media 

Kommunalsjef for hjemmetjenester og rehabilitering 
Mette Brevigh Nilsen 
90543425