Åpner idrettshallene 18. mai

18. mai åpnes alle idrettshallene.

– Alle som har trening i idrettshaller, kan trene fra og med mandag. Dette gjelder i alle idrettshallene, med unntak av svømmehaller, i hele kommunen, sier en fornøyd idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen.

Myndighetene bestemte 7. mai at haller kan brukes igjen. Gjenåpningen i Kristiansand skjer nå fordi ansatte i idrettshallene som har vært satt til andre korona-oppgaver en periode, nå er frigjort til å jobbe i hallene igjen.

Der vil de blant annet gjøre de daglige smitteverntiltakene før klubbene kommer på trening. 

Som ellers i forbindelse med gjenåpningen av samfunnet, må også de som bruker hallene følge de retningslinjene som gjelder for smittevern, enten de gjelder hele idretts-Norge eller det enkelte særforbund.

– Det betyr for eksempel at vanlige regler for hånd- og hostehygiene gjelder. Det gjør også regelen om én meters avstand, at syke er hjemme og at det maksimalt skal være 20 spillere og trenere i en og samme gruppe som trener. Den sentrale veilederen for idretten åpner for at det kan være flere grupper i samme lokale, dersom lokalet er stort nok.  Klubbene får ikke tilgang på garderober, og de må ha med eget antibac til treningsøkten. Jeg tror de kommer til å klare dette aldeles utmerket, sier idrettssjef Terje Abrahamsen.

Han forteller at idrettsenheten vil sende et detaljert infoskriv til klubbene før mandagens gjenåpning.

Smittevernveileder for idrett  

Koronaregler for ulike idretter

Tips fra Norges idrettsforbund