Nyttårsfyrverkeri fra Odderøya

Kristiansand kommune markerer inngangen til 2020 med et stort fellesfyrverkeri fra toppen av Odderøya på nyttårsaften.

Fra midnatt og seks minutter framover kan publikum glede seg over et fargesprakende offentlig fyrverkeri på nyttårshimmelen.

Privat fyrverkeri

Det er lov å bruke privat bakkefyrverkeri fra klokka 18.00 på nyttårsaften og to timer inn i det nye året i hele den nye kommunen. Unntaket er i Kvadraturen og det nærmeste området rundt. Se kartet som ligger som vedlegg.

Ikke lov her

– Bruk vernebriller

Brannvesenet håper på en rolig inngang til det nye året, og ber publikum hygge seg med fyrverkeriet på en fornuftig måte.

– Det er viktig å følge bruksanvisningen, bruke vernebriller og styre fyrverkeriet mot ufarlige steder. Husk også at det i utgangspunktet ikke er tillat å sende opp fyrverkeri i tettbebyggelse, nær tørr skog eller andre brannfarlige omgivelser. De som bor i boligfelt bør søke til en fotballøkke eller et annet åpent område, sier branninspektør John Torgeir Roland i forebyggende avdeling ved Kristiansandsregionen brann og redning.

Han har flere gode råd:

– Ikke bruk lighter når du skal tenne på fyrverkeriet. Da risikerer du at det kan ta fyr midt på lunta, og ikke ytterst. Bruk stjerneskudd eller egnede fyrstikker. Husk også å ikke tenne på fyrverkeriet på nytt dersom det ikke avfyres. For å unngå fare for brann i søppeldunker bør restene av fyrverkeriet stå ute til neste dag, før du kaster det. Alkohol og fyrverkeri hører heller ikke sammen. Overlat til edru personer å tenne på fyrverkeri, sier Roland.

Gode råd