En by for alle i uke 6

– En by for alle i uke 6 har kommet for å bli. Det lover Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerdialog i nye Kristiansand.

Ordfører Jan Oddvar Skisland, Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerdialog, kommunedirektør Camilla Dunsæd og prosjektleder Toril Hogstad understreker alle betydningen En by for alle-uka har for Kristiansand.

I februar 2020 går arrangementet som har fått navnet «En by for alle», av stabelen for tredje gang. Uka blir applaudert både politisk og administrativt i den nye kommunen. Det er prosjektleder Toril Hogstad svært glad for. Hun er LIM-koordinator (likestilling, inkludering og mangfold) og var den som tok initiativet til den første En by for alle-uka i 2018.

– Det er flott at En by for alle nå har kommet med som fast innslag i budsjettet. Behovet for en slik uke er så absolutt til stede. Vi er en by som setter pris på mangfold og vi trenger at alle innbyggerne engasjerer seg, hver på sin måte, sier Hogstad.

Klar tale fra kulturdirektøren

Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerdialog er klar i talen.

– De som arrangerer En by for alle har nå blitt så erfarne at bystyret ønsker at uka skal arrangeres hvert år. Men vi er avhengig av at lag og foreninger kommer med sine arrangementer, ellers blir den uka ikke noe av.

Se video med Torbjørn Urfjell her.

Engasjert ordfører og kommunedirektør

Også ordførere Jan Oddvar Skisland, ønsker at Kristiansand skal være en by for alle, og understreker at denne uka er viktig.

Se budskapet hans i denne videoen.  

Kommunedirektør Camilla Dunsæd ivrer også for prosjektet. Hun oppfordrer både innbyggere og ansatte i kommunen til å engasjere seg.

– Jeg synes det er flott at vi denne uka setter fokus på menneskets verdi i kraft av å være menneske, sier hun.

Se video med Camilla Dunsæd her.  

Storkommunen arrangerer

Toril Hogstad gjør også et poeng ut av at det til neste år er den nye storkommunen som arrangerer.

– Det synes jeg er ekstra stas. Oppfordringen om å bli med og arrangere går selvsagt også til lag og foreninger i Søgne og Songdalen. Jeg vet at noen er i gang med planleggingen i begge kommunene, men vi vil gjerne ha med flere. Bare ta kontakt med meg om dere ønsker å være med, oppfordrer hun.

Sjekk kalenderen for 2020

En by for alle

I hele den nye storkommunen er mange arrangører allerede godt i gang med planleggingen og kalenderen på nettsiden enbyforalle.no begynner å fylles opp.

– Men vi har plass til mange flere. Hensikten er jo å vise frem mangfoldet og alt det gode arbeidet som legges ned med tanke på likestilling, inkludering og mangfold. Ingen arrangement er for små eller for store til å bli inkludert i uka. I 2019 hadde vi med arrangementer med alt fra ishockey, brettspill, veving og sofaprat til konferanse om netthets, seminar om sosial kapital og kurs om hvordan forhindre diskriminering, avslutter Hogstad.

Arrangementer i 2019

Her er arrangementene fra 2019.