Gå til hovedinnhold

17. mai-programmet 2019

I 17. mai-programmet finner du marsjruter for skoletog, barnetog, oppstillingsrekkefølge og program for feiringen i sentrum og i bydelene. Program and information is also available in English.

Program for 17. mai 2019

17. mai-koordinator i Kristiansand kommune, Lisan Gjendem, har nå klart 17. mai programmet for 2019. Det sendes alle innbyggere i posten i uke 19. Foto: Marte Krogstad

17. mai-koordinator i Kristiansand kommune, Lisan Gjendem, har nå klart 17. mai-programmet for 2019. Det sendes alle innbyggere i posten i uke 19.

- Les programmet nøye, det kan være endringer i forhold til fjoråret, sier Gjendem, som gleder seg til Torvet blir fullt av glade barn og voksne på Norges nasjonaldag.

Program for 17. mai 2019

Program for city center 17th of May in English

General information in English about 17th of May

Trykket program kommer i posten til alle husstander i løpet av uke 19.

Programmet kan også hentes i servicetorvet i Rådhuskvartalet kl. 08.00 – 15.30.

Programmet vil også være tilgjengelig på AKT sine lokalbusser. 

Nytt i 2019

- Endelig, etter lang ventetid kommer kongestatuen «Kong Haakon VII» tilbake på Øvre Torv! Dette vil vi selvfølgelig markere på 17. mai, sier Lisan Gjendem.

Både skoletoget og borgertoget vil i år starte fra Torvet og avsluttes i Tresse.

- I likhet med i fjor tar vi også opp en gammel tradisjon med spill fra det gamle Branntårnet på Rådhuskvartalet fra kl. 08.45 til 08.55. En kameratgjeng av 5- 6 erfarne korpsmusikere vil sørge for nydelige toner under oppstilling av skoletoget, forteller Gjendem.

Bærer av byflagget
Byflagget bæres i år av idrettsutøver og landslagpadler Hakeem Teland. 21-åringen kommer fra Kristiansand og padler for Kristiansand Kajakklubb. Siden åtteårsalderen har han vært aktiv i idretten, både med svømming og padling. Sammen med Kristiansand Svømmeallianse vant han gullmedalje i junior-NM i stafett.

I padling har han bronsemedalje i junior-VM, 16 nordiske gullmedaljer. Han har også blitt kåret til Sørlandets største idrettstalent av Fædrelandsvennen tre ganger, og blitt kåret som årets mannlige unge utøver under idrettsgalla sør to ganger. Valget av flaggbærer ble gjort av 17. mai-komiteen.

- Vi ønsker at personer som markerer seg positivt i bybildet skal bære byflagget, og i år falt valget på Hakeem som er en verdig kandidat, sier Gjendem som også er sekretær for 17. mai-komiteen.

Tivoli på Odderøya
I år blir det også tivoli på Odderøya Amfi fra 16.-18. mai. Gratis inngang.
Åpningstider:
16. mai kl. 15.00-22.00
17. mai 11.00-01.00
18. mai 12.00-18.00

Besøk av danske musikkorps
- 17. mai-komiteen anbefaler alle å lese programmet nøye da det er gjort noen endringer på tidspunkt, og noe nytt er kommet inn. Det er også hyggelig å fortelle at vi får besøk av to danske musikkorps som skal delta i både skole- og borgertoget, sier hun. 

Premiering og fyrverkeri

Nikodem Mika Adam går i 6. klasse på Hellemyr skole, og har tegnet denne flotte 17. mai-tegningen. Han er blant de tre som vant tegnekonkurransen. Gratulerer!

- Elever har deltatt i den tradisjonelle tegnekonkurransen, hvor tre elever premieres med tegningen på trykk i programmet og billetter og premieposer fra Dyreparken. De tre vinnertegningene kan du se i programmet på side 18 og 19. Premieutdelingen vil finne sted før skoletoget. Vi gratulerer alle tre for flotte tegninger, og takker alle elevene for bidrag, sier Gjendem.

Vinnerne av tegnekonkurransen er:

  • Imani Ibrahim Vintland 1. klasse Krossen skole
  • Lars Kristian Imenes kl. 6B Dvergsnes Skole
  • Nikodem Mika Adam kl. 6A, Hellemyr Skole

Programmet følger stort sett tradisjonen som har blitt opparbeidet i Kristiansand. Dette gjelder blant annet avslutningen i Tresse med Tapto og fyrverkeri.

Tapto ankommer Tresse ca. klokken 22.50, og etter det skytes fyrverkeriet opp. Kvelden avsluttes med glade jazztoner fremført av Rabbersvigen Jazzforsamling.

Program for sykkelrittet Tour of Norway

Som innstikk i 17. mai-programmet finner du også informasjonsbrosjyre om sykkelrittet Tour of Norway, som kommer til Kristiansand på Kristi himmelfartsdag torsdag 30. mai.

– Denne dagen inviterer vi til folkefester i Tresse, i Vabuabakken på Lund og i Borghilds vei. Vi håper mange vil delta på arrangementene, og bidra til liv og god stemning for sykkelrittet som sendes direkte på TV2, sier Lisan Gjendem.

Denne dagen stenges også veier og parkering i perioder.

All informasjon om sykkelrittet, barneritt, folkefester, konkurranse og stengte veier finner du også her:

Informasjon om Tour of Norway 30. mai 

Kontaktperson

17. mai-koordinator og sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mobil 481 14 329

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.05.2019 08:00
Sist endret: 16.05.2019 08:42

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?