Gå til hovedinnhold

17. mai-programmet 2018

17. mai programmet for 2018 er klart og på vei til alle innbyggere. Her finner du ruter for skoletog og barnetog, oppstillingsrekkefølge og program for feiringen i Kristiansand sentrum og i bydelene. Program and information is also available in english.

Program for 17. mai 2018

17. mai koordinator i Kristiansand kommune, Lisan Gjendem, har nå klart 17. mai programmet for 2018. Det sendes alle innbyggere i posten i uke 19. - Les programmet nøye, og merk deg noen små justeringer i tider fra tidligere år, sier Gjendem, som gleder seg til Torvet blir fullt av glade barn og voksne på Nasjonaldagen! Foto: Ragna Marie Henden

Program for 17. mai 2018

Program for city center 17th of May in English

General information in English about 17th of May

Trykket program kommer i posten til alle husstander i løpet av uke 19.

Programmet kan også hentes i servicetorvet i Rådhuskvartalet kl. 08.00 – 15.30.

Programmet vil også være tilgjengelig på AKT sine lokalbusser.

Nytt i 2018

- Endelig, etter mange år kan vi ønske velkommen til 17. mai feiring fra Torvet igjen, sier 17. mai koordinator Lisan Gjendem. - Både skoletoget og borgertoget vil i år starte fra Torvet og avsluttes i Tresse.

- I år tar vi også opp en gammel tradisjon med spill fra det gamle Branntårnet på Rådhuskvartalet fra kl 08.45 til 08.55. En kameratgjeng av 5- 6 erfarne korpsmusikere vil sørge for nydelige toner under oppstilling av skoletoget, forteller Gjendem.  

- I år blir det Kaptein Sabeltann som skal skal bære byflagget i Borgertoget, en verdig kandidat som ble stemt frem av Kristiansand Avis sine lesere i 2017.  Kapteinen var opptatt i fjor, det er derfor gledelig å kunne ønske han velkommen i år, sier 17. mai koordinatoren.

- 17. mai komiteen anbefaler alle å lese programmet nøye da det er gjort noen endringer på tidspunkt, og noe nytt er kommet inn, sier Gjendem, som også er sekretær for 17. mai komiteen.

Premiering og fyrverkeri

Silje Bjørnerak som går i 4. trinn på Hellemyr skole har tegnet denne fine 17. mai tegningen. Med den vant hun tegnekonkurransen i klassen 4.- 5. trinn. Gratulerer!

- 800 elever har deltatt i den tradisjonelle tegnekonkurransen, hvor tre elever premieres med tegningen på trykk i programmet og billetter og premieposer fra Dyreparken. De tre vinnertegningene kan du se i programmet på side 18 og 19, sier Gjendem. - Premieutdelingen vil finne sted før skoletoget. Vi gratulerer alle tre for flotte tegninger, og takker alle elevene for bidrag, sier sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem.

Vinnerne av tegnekonkurransen er:

  • Kornelia W. Kittelsen, 1.- 3.trinn v/ Solholmen skole
  • Silje Bjørnerak, 4.- 5. trinn v/ Hellemyr skole
  • Emma Sophie Dalstø-Onsrud, 6.- 7. trinn v/ Solholmen skole

Programmet følger stort sett tradisjonen som har blitt opparbeidet i Kristiansand. Dette gjelder blant annet avslutningen i Tresse med Tapto og fyrverkeri.

Tapto ankommer Tresse ca. klokken 22.50, og etter det skytes fyrverkeriet opp. I år vil fyrverkeriet bli enda mer spektakulært enn tidligere, og kvelden avsluttes med glade jazztoner fremført av Rabbersvigen Jazzforsamling, sier Lisan Gjendem.

Program for sykkelrittet Tour des Fjords

- Som innstikk i 17. mai programmet finner du også informasjon om sykkelrittet Tour des Fjords, som kommer til  Kristiansand 22. og 23. mai, sier Lisan Gjendem. - Spesielt onsdag 23. mai inviterer vi til folkefest over hele byen, og vi håper mange også vil delta på arrangementene og bidra til god stemning for sykkelrittet som sendes direkte på TV2.

Informasjon om Tour des Fjords 22. og 23. mai

Kontaktperson

17. mai koordinator og sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mobil  481 14 329 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 14.05.2018 10:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?