17. mai-programmet 2017

Her finner du ruter for skoletog og barnetog, oppstillingsrekkefølge og program for Kristiansand sentrum og i bydelene. Program and information is also available in english.

Program for 17. mai

17. mai er nasjonens festdag som feires av store og små.

Program for 17. mai

Program for city center in English

Information in English

Trykket program kommer i posten til alle husstander i løpet av uke 19.

Programmet kan også hentes i resepsjonen i Rådhuskvartalet i åpningstiden kl. 08.00 – 15.30.

Programmet vil også være tilgjengelig på AKT sine lokalbusser.

Nytt i år

Årets 17. mai-program inneholder noen endringer fra i fjor. Flere bekransninger har over mange år hatt lav deltagelse, det er derfor besluttet å fjerne disse fra programmet. Parkvesenet vil legge ned blomster.

Nytt i år er også utvelgelsen av personen som skal bære byflagget i Borgertoget. 17. mai komitéen har fått hjelp av Kristiansand Avis sine lesere som har nominert verdige kandidater. Vinneren som ble stemt frem er Monica Strandmyr fra Refugees Welcome to Agder.

I tillegg har 17. mai-komiteen etablert et fyrverkerilaug som sikrer fyrverkeri som avslutning av nasjonaldagen.

Premiering og fyrverkeri

I likhet med i fjor ble tegnekonkurransen for barneskolene avholdt. Ca 1500 elever deltok i år, og tre av elevene premieres med billetter til badeland og kosedyr fra Dyreparken. Vinnertegningene kan du se i programmet.

– Premieutdelingen finner sted før skoletoget. Hvis en ikke har mulighet til å motta premien på gitt tidspunkt, kan den hentes på Servicetorvet 18. mai. Vi gratulerer alle tre for flotte tegninger, og takker alle elevene for bidrag, sa sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem.

Programmet følger tradisjonen som har blitt opparbeidet i Kristiansand. Dette gjelder blant annet avslutningen i Tresse med Tappto og fyrverkeri.

– Tapto ankommer Tresse ca. klokken 22.50, og etter det skytes fyrverkeriet opp. I år vil fyrverkeriet bli enda mer spektakulært enn tidligere, og kvelden avsluttes med glade jazztoner fremført av Rabbersvigen Jazzforsamling, sa Lisan Gjendem.

Kontaktperson

Sekretær i 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mob. 481 14 329 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.05.2017 08:00
Sist endret: 07.12.2017 17:04