17. mai 2018 i musikkorpsenes år!

17. mai 2018 starter skoletog og borgertog igjen fra Torvet. Nå kan du melde deg på til salgsplass på Torvet, borgertoget og registrering av russekjøretøy, frist henholdsvis 20. mars og 10. april.

17. mai på Torvet

17. mai 2018 starter togene igjen fra byens store festplass Torvet. Nå kan du melde deg på til deltakelse i borgertog, russebiler og salgsplasser på nedre Torv. Foto: Trygve E. Tønnesen fra skoletogets start 17. mai 2010

17. mai 2018 blir igjen med oppstart for skoletog og borgertog fra et nyoppusset Torv i Kristiansand. Ekstra markering blir det også da Norges Musikkorps Forbund er 100 år i 2018, og vi feirer musikkorpsenes år.

– Det tradisjonelle programmet i sentrum pågår fra tidlig morgen til midnatt, med bekransninger og taler. Det er drillmarsj, konsert og allsang. På kvelden er det Tapto, det spesielle opptoget, hvor det bølger av folk som løper gjennom byen, før grunnlovsdagen avsluttes med fyrverkeri og dans til glade jazztoner. I tillegg er det lokale arrangementer og tog i bydelene, sier Lisan Gjendem, arrangementskonsulent i Kristiansand kommune.

To hovedtog i kvadraturen

Som vanlig er det to hovedtog gjennom byens gater, skoletog og borgertog. I skoletoget deltar elever fra både grunnskoler, ungdomsskoler og byens videregående skoler.

Premiering skoletog
Det blir premiering av beste sanginnslag i skoletoget. (1. 2. og 3. plass).

Borgertoget er en stor presentasjon av byens aktive organisasjons - og foreningsliv. Her deltar representanter fra byens ulike frivillige miljøer. Hvis noen har jubileum, vil vi gjerne vite det for å markere det i programmet. Borgertoget avsluttes med russebilene.

Premiering borgertog
Det blir premiering av beste/mest kreative innslag i borgertoget (1. 2. og 3. plass).

Påmelding til borgertoget

Frist for påmelding til borgertoget er 20. mars

Påmelding borgertog

Frist for registrering av russekjøretøy er satt til 10. april.

Registering av kjøretøy for russen

Søknad leie av salgsplass på Torvet

Det legges til rette for å leie salgsplasser på nedre Torv.

Søknad om å leie salgsplass sendes: postmottak@kristiansand.kommune.no
Merk søknad: 201712160

Kontakt

Forspørsmål kontakt arrangementskoordinator Lisan Gjendem,
epost: lisan.gjendem@kristiansand.kommune.no;  mobil 481 14 329

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.02.2018 08:28
Sist endret: 15.02.2018 11:13