Gå til hovedinnhold

17. mai 2017

Påmelding til borgertoget og registrering av russens kjøretøy til feiringen av årets 17. mai starter nå.

Planleggingen i gang

17. mai i Tresse Foto: Anders Martinsen fotografer

17. mai-planleggingen er allerede godt i gang. Selv om mange av de samme elementene i feiringen går igjen fra år til år, er det mye å holde orden på for arrangøren.

– Det tradisjonelle programmet i sentrum pågår fra tidlig morgen til midnatt, med bekransninger og taler. Det er drillmarsj, konsert og allsang. I tillegg har vi det spesielle opptoget om kvelden, Tapto, hvor det bølger av folk gjennom byen før grunnlovsdagen avsluttes med fyrverkeri og dans til glade jazztoner, sier Lisan Gjendem i kommunens arrangementsteam.

To prosesjoner

– Som vanlig er det to prosesjoner gjennom byens gater: skoletog og borgertog. I skoletoget deltar elever fra både grunnskolene, ungdomsskolene og byens videregående skoler.

– Borgertoget er en stor presentasjon av byens aktive foreningsliv. Her deltar representanter fra byens ulike frivillige miljøer. Hvis noen har jubileum, vil vi gjerne vite det for å markere det i programmet.  Også i år vil begge togene ha oppmøte og utmarsj fra Tresse da torvet er utilgjengelig. Kjøretøy fra ulike motororganisasjoner danner bilkortesjen som avslutter dette toget i lag med russen, sier hun.

– Det blir premiering av beste/mest kreative innslag i borgertoget (topp tre)

Sikkerhetsregler og påmelding

De organisasjoner som stiller med egne kjøretøy i borgertoget og kortesjen får utlevert egne trafikksikkerhetsregler og veiledning.

Frist for påmelding til borgertoget er 27. mars og registrering av russekjøretøy er satt til 18. april.

Påmelding borgertog

Registering av kjøretøy for russen

Forfatter: Lisan Gjendem
Publisert: 16.02.2017 09:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?