17. mai 2017

Påmelding til borgertoget og registrering av russens kjøretøy til feiringen av årets 17. mai starter nå.

Planleggingen i gang

17. mai i Tresse Foto: Anders Martinsen fotografer

17. mai-planleggingen er allerede godt i gang. Selv om mange av de samme elementene i feiringen går igjen fra år til år, er det mye å holde orden på for arrangøren.

– Det tradisjonelle programmet i sentrum pågår fra tidlig morgen til midnatt, med bekransninger og taler. Det er drillmarsj, konsert og allsang. I tillegg har vi det spesielle opptoget om kvelden, Tapto, hvor det bølger av folk gjennom byen før grunnlovsdagen avsluttes med fyrverkeri og dans til glade jazztoner, sier Lisan Gjendem i kommunens arrangementsteam.

To prosesjoner

– Som vanlig er det to prosesjoner gjennom byens gater: skoletog og borgertog. I skoletoget deltar elever fra både grunnskolene, ungdomsskolene og byens videregående skoler.

– Borgertoget er en stor presentasjon av byens aktive foreningsliv. Her deltar representanter fra byens ulike frivillige miljøer. Hvis noen har jubileum, vil vi gjerne vite det for å markere det i programmet.  Også i år vil begge togene ha oppmøte og utmarsj fra Tresse da torvet er utilgjengelig. Kjøretøy fra ulike motororganisasjoner danner bilkortesjen som avslutter dette toget i lag med russen, sier hun.

– Det blir premiering av beste/mest kreative innslag i borgertoget (topp tre)

Sikkerhetsregler og påmelding

De organisasjoner som stiller med egne kjøretøy i borgertoget og kortesjen får utlevert egne trafikksikkerhetsregler og veiledning.

Frist for påmelding til borgertoget og registrering av russekjøretøy er satt til 20. mars.

Påmelding borgertog

Registering av kjøretøy for russen:

Forfatter: Lisan Gjendem
Publisert: 16.02.2017 09:00
Sist endret: 16.02.2017 09:23