Gå til hovedinnhold

1200 HV-soldater øver – også i byen

Fra 8. til 14. juni øver 1200 soldater fra Heimevernet i Kristiansand og området rundt.

Synlige i byen

Soldater fra Heimevernet kommer til å bli synlige i bybildet mellom 8. og 14. juni. (Foto: Heimevernet)

- Vi vil være meget synlige i regionen og i bybildet under feltdelen av øvelsen som foregår 8. til 14. juni, forteller sjefen for HV-08 oberst Bjørn Arild Siljebråten i en pressemelding.

7. juni orienterte Siljebråten formannskapet om øvelsen. Han understreket at det ikke er grunn for publikum til å være engstelige, og sa at soldatene gjerne svarer på spørsmål. 

HV-soldatene skal under Øvelse Gjallarhorn øve på å sikre samfunnsviktig infrastruktur og spesielt kommunikasjonsinstallasjoner i en tenkt krisesituasjon. Hensikten med øvelsen er å bedre beredskapen og redusere reaksjonstiden ved en skarp hendelse.

Mer om øvelsen

- I rammen av det scenarioet vi har utviklet, vil vi øve territorielle operasjoner. Vi vil samvirke med sivile etater i rammen av det vi kjenner som totalforsvaret. Vi vil drive overvåkning og kontroll, sikring av vital militær og sivil infrastruktur, vi vil også forberede mottak av forsterkninger inn til kristiansandsområdet, sier Bjørn Arild Siljebråten.

Også de sivile etatene Avinor, Agder Energi, Agder politidistrikt, Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Kristiansand Havn, Kristiansand kommune og Vest Agder Sivilforsvarsdistrikt er med på øvelsen.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 06.06.2017 13:35
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?