Gå til hovedinnhold

– Økt optimisme på oljemessen

Optimismen i Houston var større i år enn i fjor. Det er et godt signal å ta med seg hjem, sier ordfører Harald Furre.

Sørlandske bedrifter

Harald Furre fikk prøve seg i drillerstolen til National Oilwell Varco under oljemessen i Houston.Ordføreren i Kristiansand besøkte en rekke sørlandske bedrifter på verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference (OTC), som arrangeres årlig i Houston, Texas, denne uken.

På messen traff Furre blant annet ansatte i National Oilwell Varco, MHWirth, MacGregor, Air Products og Umoe Mandal, altså store og mellomstore bedrifter som har hovedvirksomhet innen global olje- og gassindustri og hovedkontor eller annen virksomhet på Sørlandet.

Imponert

– Jeg er imponert over at rundt 100 personer fra 35 bedrifter fra Sørlandet er til stede her i Houston. Det viser med tydelighet at landsdelen markerer seg på den globale scenen, og det forteller noe om posisjonene disse bedriftene har i markedet, sier Furre.

Han syntes det var gøy å se teknologiutviklingen som har funnet sted i de krevende tidene som industrien har vært gjennom de siste årene.

– Vi har fått presentert teknologiske nyvinninger som helt åpenbart er smartere, som vil redusere kostnadene og gjøre bedriftene mer konkurransedyktige. Spesielt innen digitalisering har det skjedd kvantesprang, da man har gått fra det som betegnes som morsesignaler, til høyhastighetsinternett i selve borestrengen i løpet av veldig kort tid, sier Furre.

Air Products

Hallgeir Angel i Air Products i Kristiansand satte pris på besøk av ordfører Harald Furre.Teknisk salgssjef Hallgeir Angel i Air Products, som tok i mot Furre og andre politikere på sin messestand, synes det er viktig at politikere engasjerer seg ved å være der bedriftene møter markedet.

– At politikerne får en forståelse av hva som kan gjøre hverdagen vår bedre, er bare positivt. Jeg har inntrykk av at de ønsker å legge til rette for at vi skal lykkes, sier Angel.

Forfatter: Arne Roger Janse, tekst og foto
Publisert: 03.05.2017 08:05
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?