Gå til hovedinnhold

- Flere bør ta influensavaksinen

Kommuneoverlege Dagfinn Haarr ber flere av Kristiansands innbyggere om å ta influensavaksinen. – Du beskytter ikke bare deg selv, men også dem du kan smitte. Vaksinen sparer liv, sier han.

Sesongen kommer

Både helsepersonell med pasientkontakt og innbyggere generelt bør ta influensavaksine. Man beskytter seg selv, og ikke minst beskytter man andre, påpeker kommuneoverlegen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland.Influensasesongen nærmer seg, og syke får feber og smerter i hele kroppen i tillegg til symptomer i luftveiene. Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke i løpet av en vintersesong.

- Mange av oss bør nå ta influensavaksinen. Det gjelder spesielt de over 65 år, gravide og mennesker med kroniske hjerte- og lungesykdommer og diabetes, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Forskjellig hvert år

Han peker på at influensa arter seg forskjellig fra år til år.Dagfinn Haarr

- Ingen vet sikkert hvorledes årets influensa vil arte seg. Fjorårets utbrudd rammet særlig eldre. I Norge inntraff dødsfall flere steder, deriblant i Kristiansand, som skyldtes influensa, sier han.

- Eldre hardest rammet

Ved å vaksinere seg mot influensa, beskytter man ikke bare seg selv mot sykdommen. Man beskytter også alle som man kommer i nærheten av. Vaksinen virker mer effektivt på yngre mennesker, og yngre mennesker som er vaksinerte kan unngå å smitte personer som er i faresonen.

- Man kan man være uheldig å smitte noen som ikke er rustet til å tåle influensa. Eldre og syke kan bli sykere og miste livet som følge av influensa til tross for at de er vaksinert, sier Haarr.

Vaksinen får du hos fastlegekontoret eller på det kommunale Vaksinasjonskontoret i Gyldenløves gate 23.

Kontakt for media

Kommuneoverlege
Dagfinn Haarr
482 67 701

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 12.10.2017 14:44
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?