Gå til hovedinnhold

Varsler sterk vind

Folk oppfordres til å sikre løse gjenstander i påvente av sterke vindkast på Agder søndag 15. september.

Varsler 20 m/s

Produksjonssjef i ingeniørvesenet, Torfinn Jore forteller at de er forberedt på at vinden kan skape utfordringer. - Vi har folk på jobb gjennom helgen og ved behov blir flere mannskaper kalt inn. Arkivfoto: Svein Tybakken.

Det er varslet vindkast med rundt 20 meter i sekunder i østlige deler av Vest-Agder og Aust-Agder. Vinden kommer fra vest. Det er sendt ut oransje varsel fra Meterologisk Institutt som gjelder fra søndag formiddag til søndag kveld. Fylkesmannen har bedt kommuner og regionale aktører om å vurdere risiko knyttet til kraftige vindkast.

Ingeniørvesenet er forberedt

Produksjonssjef i ingeniørvesenet, Torfinn Jore forteller at de er forberedt på at vinden kan skape utfordringer. - Vi har folk på jobb gjennom helgen og ved behov blir flere mannskaper kalt inn.

Jore oppfordrer folk til å sjekke at at løse gjenstander er festet godt eller tatt bort.
- Dette kan være trampoliner, utemøbler eller andre løse gjenstander som kan bli tatt av vinden og utgjøre fare for folk eller eiendom. Husk også å sikre båter godt. Vindkast på omkring 20 meter i sekundet gjør at gjenstander kan bli tatt av vinden og skade folk, biler eller bygninger. Videre har vi erfaring med at trær kan falle over veier og ledninger, slik at man bør være litt varsom med hvor man beveger seg når det blåser kraftig, sier Jore.

Kontaktpunkter

Kommunens vakttelefon (utenom kontortid) Ingeniørvesenet: 38 02 93 63

Dersom det er falt trær over kommunale veier er det kommunen som skal kontaktes.

Ved trefall over fylkes-, riks- og europaveier er det Statens vegvesen Vegtrafikksentralen som skal kontaktes. Telefonnummeret er 175.

Er strømmen gått eller det ligger trær over strømlinjer er det Agder Energi Nett, feilmelding som skal kontaktes på telefon 38 60 72 72.

Dette kan du gjøre selv

Veileder i beredskap

Kontakt for media

Torfinn Jore
Produksjonssjef ingeniørvesenet
Mobil: 415 35 079

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 14.09.2019 14:49
Sist endret: 14.09.2019 15:05

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?