Gå til hovedinnhold

Toppidrettsstipend for 2019

Kristiansand kommunes toppidrettsstipend for 2019 tildeles utøverne Malene Rypestøl, Petter Brunvatne, Mindaugas Gedminas og trener Michael Weinberg.

Fire toppidrettsstipend

Kulturstyret hadde i sitt møte den 25. september 2019 gleden av å tildele kommunens toppidrettsstipend til svømmer Malene Rypestøl, skateboarder Petter Brunvatne, bokser Mindaugas Gedminas og friidrettstrener Michael Weinberg. Hvert stipend er på kr 75 000.

Utdeling

Seremoni og overrekking av toppidrettsstipend skjer ved en høytidelighet i Kunsthallen fredag den 1. november kl. 16. Dette skjer samtidig med utdeling av kommunens kunstnerstipend.

Malene Rypestøl

Malene Rypestøl. Foto: Norges Svømmeforbund/Ellen Kessel

Svømmeren Malene Rypestøl har over en årrekke vunnet en mengde gull i NM både på junior og seniornivå. Hun har gjennomført semifinaler i EM på juniornivå og hun representerte Norge i sommer-OL for ungdom i Buenos Aires 2018 der hun også var i semifinalen. Rypestøl er både Nordisk junior- og seniormester. Hun tilhører det norske seniorlandslaget og er forhåndsuttatt til EM kortbane i desember 2019, og langbane i mai 2020. Hun satser videre mot OL i Tokyo i 2020.

Rypestøl ble nominert av Vågsbygd Svømme- og Livredningsklubb.

Petter Brunvatne

Petter Brunvatne. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Meget gode resultater gjør at Petter Brunvatne er en del av Brettforbundets elitesatsing. Han mottok tidenes første Kongepokal i skateboard i år. Brunvatne er med på landslaget og følges opp ved Olympiatoppen i Oslo. Han fortsetter å kjøre OL-kvalifisering i 2019 og 2020 med deltakelse i flere nasjonale og internasjonale konkurranser opp mot OL i Tokyo i 2020.

Brunvatne ble nominert av Kristiansand Skateklubb.

Mindaugas Gedminas

Mindaugas Gedminas. Foto: Dejan Djukic

Mindaugas Gedminas har over flere år prestert sterkt i bokseidretten og har hentet hjem utallige medaljer og bestemannspriser. Han er dobbel Nordisk mester i eliteklassen og tredobbel Norgesmester i eliteklassen. Gedminas ble ranket som nummer én i sin vektklasse av Norges Bokseforbund i 2017, 2018 og 2019.

Gedminas ble nominert av AIK Lund.

Michael Weinberg

Michael Weinberg. Foto: Fabian Weinberg

Å trene frem fire barn som i dag er kastere i friidrett på et veldig høyt nasjonalt og internasjonalt nivå er en enestående prestasjon. Tre av barna har spesialisert seg på spydkast og en på diskos. De har hentet hjem atskillige medaljer fra blant annet Junior NM, U18 VM, Nordic Match, VM U20, landskamper, Norwegian Grand Prix, Verdensungdomsspelen og EM U20. Weinberg har også treneransvar for kast i KIF-friidrett der det satses bevisst mot deltakelse i OL 2024 i Paris.

Weinberg ble nominert av KIF Friidrett.

Om toppidrettsstipendet

Kristiansand kommunes toppidrettsstipend er en anerkjennelse av Kristiansands fremste toppidrettsutøvere og trenere. Ordningen skal bidra til å inspirere, stimulere og anerkjenne den innsats toppidrettsutøvere og trenere så langt har lagt ned i sin idrett, samt den innsats som skal til for å videreutvikle seg innenfor egne idrettsgren. Stipendet skal gi mottaker stimulans og mulighet for videreutvikling i valgt idrett.

Kontakt

Terje Abrahamsen, idrettssjef i Kristiansand kommune, Tlf: 913 80 170

Forfatter: Jelena Milanović
Publisert: 18.10.2019 17:46
Sist endret: 18.10.2019 17:46

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?