Gå til hovedinnhold

Tar avstand fra SIAN-provokasjoner i Kristiansand

Kristiansand kommune tar avstand fra SIANS forsøk på å brenne Koranen i byen lørdag og er glad for at politiet stoppet hendelsen. Byen ønsker ikke å være arena for provokasjoner som bare er egnet til å skape frykt og hat.

- Krysser grenser

- Ytringsfriheten står sterkt og vi skal tåle å høre meninger langt fra våre egne. Men jeg mener SIAN krysser noen grenser for hva vi kan akseptere med denne handlingen. Kommunen jobber hardt for økt inkludering og likestilling. Denne handlingen bidrar definitivt ikke til det, og er derfor ikke noe som hører hjemme i Kristiansand, sier ordfører Harald Furre.

Furre er lei seg for at den siste provokasjonen der Koranen ble forsøkt påtent førte til at noen motdemonstranter gikk over grensa. Ordføreren er glad for alle de som stod samlet mot hat lørdag.

- En kommune for alle

Kommunen er fornøyd med at politiet raskt tok kontroll på situasjonen og setter pris på at byens muslimske ledere gjorde en god jobb med å roe ned gemyttene.

Kristiansand kommune er en by for alle og har en politikk for at alle skal være velkomne uavhengig av hvem de er.

SIAN får som alle andre tillatelse til å ytre seg i demonstrasjoner på offentlig grunn, også med krasse ytringer. Tillatelsen til SIAN til å demonstrere ble trukket da organisasjonen annonserte at de ville brenne koranen på torvet.

For mer informasjon, kontakt:

Ordfører Harald Furre

Tlf: 982 81 890

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 16.11.2019 14:56
Sist endret: 16.11.2019 15:13

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?