Gå til hovedinnhold

Sluttrapporten fra SNU-prosjektet er klar

Et stort samarbeidsprosjekt mellom kommune, politi og fylkeskommunen er gjennomført for å stanse den negative utviklingen av vold blant unge. Sluttrapporten er nå klar.

Rapporten

Kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Marie Benitez Nilsen orienterte en imponert statsminister Erna Solberg om SNU-prosjektet i mai i år. Til venstre politistasjonssjef Ole Hortemo og helt til høyre ordfører Harald Furre. Arkivfoto: Marte Krogstad

Innholdet i sluttrapporten fra Stans Negativ Utvikling (SNU)-prosjektet ble sendt på e-post til formannskapet 17. september.

Sluttrapport

18. september vil arbeidet i prosjektet også bli presentert på en konferanse i Kragerø som har som mål å forsterke samarbeidet mellom politi, kommune og barnevernsinstitusjoner. SNU-prosjektet viste at regionen er overrepresentert når det gjelder barnevernsinstitusjoner.
Rundt 300 fagpersoner fra Agder som arbeider med ungdom på institusjoner vil delta på konferansen med tittel «Hvordan styrke samarbeidet med utfordrende ungdom».

Bakgrunn

Frem mot 2018 økte voldsbruken kraftig i omfang og alvorlighetsgrad samtidig som det ble registrert en markant økning i arrangerte slåsskamper hvor det ble utøvd grov vold.
Ungdommene som bidro til den negative utviklingen kom fra hele regionen, samlet seg i et miljø i Kvadraturen og opptrådde truende i bybildet. En rekke av ungdommene var plassert på barneverninstitusjoner i Agder.
I november 2017 ble det besluttet på øverste nivå i kommunen, politi og fylkeskommune å igangsette et omfattende arbeid med å snu en negativ utvikling knyttet til vold og trusler i Kvadraturen.

Justisdepartementet og Fylkesmannen i Agder bevilget i mai i fjor 1,35 millioner kroner til prosjektet.

For media

Kontaktperson er kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Marie Benitez Nilsen - 952 35 820

Forfatter: Stein Otto G. Daatland
Publisert: 17.09.2019 10:24
Sist endret: 17.09.2019 10:24

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?