Gå til hovedinnhold

Rom for ny satsing

Til tross for at 83 mill. kr skal kuttes innen 2023 – 40 millioner allerede neste år, legger budsjettet for 2020-2023 opp til å opprettholde et velferds- og tjenestetilbud av god kvalitet.

Stordriftsfordeler

Kommunedirektør Camilla B. Dunsæd og økonomidirektør Terje Fjellvang i samtale like før prestasjonen av forslaget til økonomiplan og budsjett 2020-2023 for bystyret onsdag 30. oktober.  Foto: Svein Tybakken

Kommunedirektør Camilla B. Dunsæd kan se tilbake på to travle år med planlegging og tilrettelegging for bygging av ny kommune. Nå legger hun frem sitt forslag til økonomiplan for nytt bystyre.

– Driftsbudsjettet er på 6,3 milliarder kroner, så prosentvis er 40 millioner ikke en stor innsparing. Vi planlegger å oppnå dette blant annet med å ta ut noen av stordriftsfordelene ved ny kommune.

Ambisiøst

– Investeringsbudsjettet er ambisiøst. De store investeringene er skolebygg, kulturskole og omsorgsbygg. Den største investeringen er 64 nye omsorgsboliger på Tangvall, sier Dunsæd.

Budsjettet bygger på økonomiplanene for de tre gamle kommunene, og de prioriteringer som var lagt inn der, forklarer kommunedirektøren.

Satsing

– Det er ubalanse mellom inntekter og utgifter, men til tross for dette har vi klart å prioritere midler til satsningsområdene for den nye kommunen, slik som for eksempel demokratiordninger, innbyggerinvolvering og digitalisering. Vi har også laget et nytt ledd i organisasjonen som vi har kalt samfunn og innovasjon, et område som skal bidra til at vi sammen finne gode løsninger på de store samfunnsutfordringene som ligger foran oss, sier kommunedirektør Camilla B. Dunsæd.

Les mer om kommunedirektørens vurderinger og alt om budsjettet her.

Forfatter: Kristin Wallem Timenes
Publisert: 30.10.2019 17:00
Sist endret: 30.10.2019 17:21

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?