Gå til hovedinnhold

Psykisk helse grundig markert

10. oktober er «Verdensdagen for psykisk helse», og den ble markert flere steder i Kristiansand. – Målet med dagen er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske helse, sier Leif Roar Kalleberg.

- Solid samarbeid

Vi må ta godt vare på den psykiske helsa vår! Det mener fagfolk i Kristiansand kommune, og samarbeidspartnere i Hopeful, Blå Kors, Mental Helse og flere som stilte opp i Markens gate på verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. (Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune) - I Kristiansand er det et solid samarbeid mellom ideelle, private og offentlige aktører som har en lang tradisjon med å markere dagen, sier Leif Roar Kalleberg, avdelingsleder i oppfølgingstjenesten i Kristiansand kommune.

Været stod på arrangørenes side under den vellykkede markeringen flere steder i Kristiansand. Se flere bilder nede på siden.

Verdensdagen "begynte" for kommunale tjenesters del på NRK Sørlandets morgensending der psykolog Ann Birgithe Solheim Eikhom fra Rask psykisk helsehjelp deltok. 

Variert tilbud

I år samarbeider Blå kors, Mental Helse, Landsforeningen for pårørende i psykisk helse, Hopeful, Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus, og Kristiansand kommune ved oppfølgingstjenester og Frisklivssentralen.

- Dette samarbeidet gjør at vi i Kristiansand kommune kan tilby varierte tilbud og aktiviteter til mange, sier Kalleberg.

På verdensdagen for psykisk helse er en fin anledning til å komme i prat med folk, dele ut info materielle og by på forfriskninger.

"Gi tid"

Temaet for verdensdagen i 2019 er «Gi tid».

- Årets kampanje har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er gode for den psykiske helse. Vi har alle en psykisk helse og den må vi ivareta og jobbe aktivt med, sier Kalleberg.

Dagen startet i 1992 da Word Federation for Mental Health satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden.

-  Vi har alle en psykisk helse og den må vi ivareta og jobbe aktivt med. Verdensdagen for psykisk helse markeres denne dagen i over 150 land, sier

Kalleberg peker på at halvparten av oss vil oppleve psykiske utfordringer i livet.

Samtidig er det gode og enkle råd vi aktivt kan bruke som bedrer vår psykisk helse. Dette er faktorer som å knytte sosiale bånd, leve aktivt, være oppmerksom, lære hele livet og gi til andre.

Kontakt for media

Leif Roar Kalleberg
Avdelingsleder i oppfølgingstjenesten
901 95 290

Markeringen av verdensdagen for psykisk helse startet for kommunens tjenesters del i NRK Sørlandets morgensending. verdensdagen for psykisk helse ble markert på Aquarama.Verdensdagen for psykisk helse ble markert i Markens.Markeringen av verdensdagen fVerdensdagen for psykisk helse ble markert på Torvet. En av dem som slo av en prat, var ordfører Harald Furre. Han sto for den offisielle åpningen tidligere på dagen. or psykisk helse ble markert på Torvet. En av dem som slo av en prat, var ordfører Harald Furre. Han sto for den offisielle åpningen tidligere på dagen.

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 10.10.2019 16:58
Sist endret: 11.10.2019 11:14

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?