Gå til hovedinnhold

Mottok Kongens fortjenstmedalje

Ester Margot Skreros fra Kristiansand mottok 8. november Kongens fortjenstmedalje.

30 års frivillig innsats

Ester Margot Skreros fra Kristiansand

Ester Margot Skreros ble tildelt medaljen for sitt arbeid knyttet til å etablere og drive fritidstilbud til personer med funksjonsnedsettelser på Sørlandet. Tildelingen fant sted i lokalene til Sound of Happiness i Kristiansand, 30 år etter at Skreros tok initiativ til å etablere tilbudet.

– Den innsatsen som Ester sammen med andre har lagt ned i å skape mening, glede og stolthet er enormt betydningsfull. Det er en stor glede å få overrekke henne denne velfortjente oppmerksomheten, sier ordfører Harald Furre.

Bygget opp tilbud for økt livskvalitet

Ester og hennes mann fikk en datter med funksjonsnedsettelser og innså at tilbud måtte etableres for å heve livskvaliteten til henne og andre personer med funksjonsnedsettelser. Ester fikk med seg en gruppe frivillige og Sons of Norway og etablerte i 1988 den første musikkgruppa tilpasset denne målgruppen. Snart ble det etablert enda en gruppe og aktiviteten økte jevnt og trutt med årene.

I 1998 ble stiftelsen Sound of Happiness Kompetansesenter etablert og man begynte å arbeide for en utvidelse av virksomheten. I 2017 ble det også etablert en dramagruppe i samarbeid med Knuden – Kristiansand Kulturskole. Vel 30 år etter oppstart er det nærmere 80 elever som ukentlig får undervisning i sang og spill.

Glede, engasjement og stolthet

– I årenes løp har hundrevis av medlemmer, familie og venner blitt berørt av den gleden, det engasjementet og stoltheten som formidles fra scenen. Mange gode støttespillere har bidratt, men Sound of Happiness hadde aldri oppstått uten Esters utrettelige kamp for å skape et tilbud til personer med funksjonsnedsettelse, sier styreleder i stiftelsen, Vidar Mortensen.

I 2016 ble arbeidet anerkjent ved at Sound of Happiness kom inn på statsbudsjettet og selv om Skreros har passert 80 år bidrar hun fortsatt aktivt inn i arbeidet.

Nyttige lenker

Kongens Fortjenstmedalje

Sound of Happiness

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 08.11.2019 18:30
Sist endret: 11.11.2019 09:44

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?