Gå til hovedinnhold

Legger ned grunnstein på Kringsjå skole

Ordfører Harald Furre legger ned grunnsteinen til nye Kringsjå skole torsdag 26. september klokka 12.00.

Høsten 2020

Grunnsteinen til den nye skolen (t.v.) legges ned 26. september. Skolen og idrettshallen (t.h.) skal være ferdig etter høstferien 2020. Sommeren 2021 skal 11er-banen (grått felt bak skolen) og resten av uteområdet være ferdig opparbeidet. (Illustrasjon: Amtedal & Hansen Arkitektkontor AS)

Den nye skolen, med plass til 280 elever, skal være ferdig om temmelig nøyaktig ett år. Etter planen skal elevene inn i den nye skolen høsten 2020. Da skal også den nye idrettshallen være ferdig.

Så fort elevene er på plass i den nye skolen, begynner arbeidet med å rive dagens skolebygning. Når det arbeidet er gjort, begynner arbeidet med å lage uteområdet. Her blir det blant annet en ny 11er-bane med kunstgressdekke i området der dagens skole ligger. I tillegg skal det blant annet lages akebakke, et område for skating og bruk av sparkesykkel, en ballspillbane, lekeplasser og en flerbruksbane for skøyting om vinteren og ballspill resten av året. Alt arbeidet på uteområdet skal være ferdig til skolestart høsten 2021.

Utomhusplanen er tegnet av Rambøll Norge AS

Den totale prisen for skolen, idrettshallen, uteområdene og rivingen av dagens skole er på ca. 320 millioner kroner (inklusiv moms).

Det er Heldal Entreprenør AS som utfører grunnarbeidene på skolen og idrettshallen, og infrastrukturen på tomta. De bygningsmessige arbeidene gjøres av BRG Entreprenør AS, med Kaspar Strømme AS som underentreprenør.

For media

Kontaktperson om grunnsteinsnedleggelsen:
Rådgiver Håvard Harildstad i Kristiansand Eiendom: 913 44 822

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 24.09.2019 09:39
Sist endret: 24.09.2019 09:39

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?