Gå til hovedinnhold

Inspirasjonssamling for En by for alle

Inspirasjonssamlingen for En by for alle i 2020 engasjerte de fremmøtte. I år gikk rundt 50 arrangementer av stabelen under uka. Med Søgne og Songdalen inkludert i byen, kan det kanskje bli enda flere neste år?

Søkelys på likestilling, inkludering og mangfold

En by for alle arrangeres i 2020 for tredje gang fra mandag 3. februar til og med søndag 9. februar. I løpet av uka setter Kristiansand kommune og en rekke samarbeidspartnere søkelys på likestilling, inkludering og mangfold. Alle arrangementene samles i kalenderen på nettsiden www.enbyforalle.no

Økende interesse

– Lag, organisasjoner, offentlige og private virksomheter har bidratt til å gjøre uka til en suksess med viktige og populære arrangementer tidligere år, sier Toril Hogstad som er prosjektleder for uka og LIM-rådgiver (likestilling, inkludering og mangfold) i kommunen.

Hogstad sier det er en økende interesse for å være med på uka.
– Det er allerede er kommet inn flere forespørsler. Jeg har også fått positive tilbakemelding på kalenderen vår og markedsføringen vi gjør av uka.
Hogstad håper også på arrangementer i Søgne og Songdalen slik at alle deler i storkommunen blir med. Hun oppfordrer alle som har lyst til å være med til å ta kontakt.

Prosjektleder Toril Hogstad hadde lagt opp til en innholdsrik samling.

Hvordan få flere frivillige?

Nancy Herz, fra Frivillighet Norge holdt et engasjerende innlegg om frivilligheten i Norge.
– Norge i er verdensmestre i frivillighet - hele 63 prosent over 16 år deltar i frivillig arbeid. Undersøkelser peker også på at frivillige er lykkeligere, friskere og mer aktive, sa Herz. Hun kom også med råd om hvordan rekruttere flere frivillige og sa at det viktigste er at vi spør.

Nancy Herz fra Frivillighet Norge fortalte engasjert om frivilligheten i Norge.

Roligheden gård barnehage er med for tredje gang

Praten gikk livlig rundt bordet når deltakerne skulle dele erfaringer og ideer. Fra venstre: Anne Hagen (Roligheden gård barnehage), Marit Syvertsen (UiA student), Silvia Skog Sundelin (Samsen kulturhus), Berit Bulien Jørgensen (Arendal kommune), Torunn A. Ask (UiA) og Therese Høyåsen (Kristiansand folkehøyskole).

Praten gikk livlig under gruppesamtalene. Enhetsleder Anne Hagen fra Roligheden gård barnehage fortalte at de har deltatt med aktiviteter både i 2018 og 2019 og vil også til neste år være med. I fjor deltok de også under åpningsarrangementet.
– Barna sang og vi hadde med døvetolk, forteller enhetsleder Anne Hagen. Et av temaene de tok opp i barnehagen i løpet av uka var nettopp hørselshemming. Barnehagen la opp til forskjellige tema og aktiviteter gjennom hele uka og har gode erfaringer med å være en del av En by for alle.

Unge stemmer og erfaringer

Inspirasjonssamlingen hadde også innslag fra Tuva Lian og Thea Ommundsen fra ungdomsutvalget i Kristiansand kommune om hva uka betyr for dem. Maja Mendoza fra Redd Barna region Sør og Songdalen kommune fortalte om sine erfaringer med tidligere arrangement. Og innledningsvis underholdt ungdommene Martine Påhlman og Henrik Peterson med sang og gitarspill.

Bildet til venstre: Martine Påhlman og Henrik Peterson. Bildet til høyre: Tuva Lian og Thea Ommundsen fra ungdomsutvalget i Kristiansand kommune. 

Kontakt og informasjon

Prosjektleder og LIM-rådgiver (likestilling, inkludering og mangfold) Toril Hogstad, mobil: 952 56 568

En by for alle er et tiltak for å realisere kommunens strategi for likestilling, inkludering og mangfold.

Strategi for likestilling, inkludering og mangfold

Vil du se hva som skjedde under En by for alle i år? Her er link til samlesiden over alle arrangementene

En by for alle

Forfatter: Kari Anne Candasamy
Publisert: 15.10.2019 11:51
Sist endret: 16.10.2019 11:45

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?