Gå til hovedinnhold

Frokostmøte om matsvinn

Hvordan kan din virksomhet kaste mindre mat? Dette er temaet på frokostmøtet som arrangeres på Grønt senter 18. september. Her presenteres aktuelle verktøy og caser for å redusere matsvinn.

Få tips til å redusere matsvinn

I Norge kastes det mat for mange milliarder kroner per år. Grønt senter inviterer nå virksomheter til et gratis frokostmøte om matsvinn. På møtet kan du få tips, verktøy og casepresentasjon om hvordan man kan redusere matsvinn i egen virksomhet. Foto: shutterstock.com

Matsvinn er all mat som kunne ha vært spist, men som går i søpla. Ca. en tredjedel av all mat som produseres blir kastet, og er et stort miljøproblem i tillegg til et etisk problem. I Norge kaster vi mer enn 385 000 tonn mat som har en verdi for minst 22 milliarder kroner. Klimagassutslippet fra matsvinnet tilsvarer klimagassutslippet fra nesten en fjerdedel av vår personbiltransport.

– På frokostmøtet vil du få høre om hvordan noen virksomheter har tatt tak i problemet. Du vil også få tips til hva virksomheten din kan gjøre for å redusere matsvinnet. Kommunens mål er å bli best i landet på å ikke kaste mat. Matsvinn er noe vi alle kan gjøre noe med, og det trenger ikke å kreve så mye jobb for å få dette til. Vi håper at alle vil bidra med å redusere matsvinn, og at virksomheter vil delta på frokostmøtet for å få inspirasjon, sier miljø- og klimarådgiver Solvor B. Stølevik i Kristiansand kommune.

Frokostmøtet arrangeres av Grønt senter, Klimaalliansen, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kristiansand kommune, Klimapartner og Næringsforeningen.

Program

Frokostmøtet holdes på Grønt senter på Odderøya. Fra klokken 08.15 serveres lett frokost, kaffe og te. Frokosten er basert på overskuddsmat og lages av Tina Mersland, tidligere kokk på Spiren kafe.

Programmet starter kl. 08.30 og varer til kl. 09.45.

Program

  • Innledende om matsvinn og Kristiansand kommune sine mål ved Renate Hægeland (H).
  • Miljøfyrtårn om sine nye verktøy for å redusere matsvinn, ved Maarten van der Eynden.
  • Casepresentasjon: Asko ved Kjetil Ugland
  • Casepresentasjon: Dyreparken ved Roy Byremo
  • Relansering av matvinnposen* i Kristiansand, ved Arne Otto Iversen fra Klimaalliansen.

* Matvinnposen er en pose Klimaalliansen har laget for å kunne tilby en restematpose til restauranter og kafeer som har kunder som ønsker å ta med det de ikke spiser opp med seg hjem. På utsiden av posen står tips til hvordan du kan redusere matsvinnet, og den er laget med varmebeskyttelse på innsiden slik at du også kan ta med mat som er varm.

Påmelding

Frokostmøtet er gratis, men du må melde deg på.

Påmeldingsskjema

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 12.09.2019 11:21
Sist endret: 16.09.2019 08:00

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?