Gå til hovedinnhold

Brudd på vannledning

Bruddet på hovedvannledningen i Sigrids vei på Gimlekollen er reparert. Ingeniørvesenet melder at ledningen blir kloret i et par timer og at alt er i normal tilstand fra ca 15.00. De fleste av husstandene har hatt midlertidig vanntilførsel.

SMS-varsel

Ingeniørvesenet regner med at vannledningen er ferdig reparert ved 15-tiden torsdag. Foto: Stein Otto Daatland

Vanlekkasjen ble oppdaget i natt og ingeniørvesenet sendte ut SMS-varsel til de berørte husstandene ved 5-tiden torsdag morgen. Bruddet skjedde i Sigrids vei og berørte ca 200 husstander i Mauds vei, Sigrids vei og deler av Bergtoras vei. Ingeniørvesenets rørleggere på stedet ordnet en midlertidig løsning for vannforsyningen for de aller fleste abonnentene.

– NLA Høgskolen Gimlekollen med sine 200 studenter er uten vann, og det er jo ekstra kritisk, sa soneleder Øyvind Markussen i ingeniørvesenets sone øst i morgentimene i dag. Og han beklaget ulempen for de tilknyttede abonnentene.  

– Årsaken er vanskelig å si bestemt, men det kalde været de siste dagene skaper bevegelser i massene rundt rørene. Ledninger som ikke er av ny dato er jo blitt utsatt for tidens tann. Før elle siden er slike brudd ikke til å unngå, sier soneleder Øyvind Markussen.

Ferdig reparert ca kl 15.00

Uavhengig av en midlertidig løsning regner Markussen med at ledningsbruddet er ferig reparet og kloret innen 15-tiden torsdag.

– Ledningen må stå til kloring en stund etter reparasjonen av bruddet. Det er vanskelig å være presis på hvor lang tid en slik jobb tar, men vi lover å gjøre dette så fort vi kan og på en sikker måte. Folk kan oppleve at vannet er litt brunt når de skrur på springen. Da er det bare å la vannet renne til det er klart, sier Markussen, som peker på at det ikke er forbundet med fare å drikke vannet.

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 07.11.2019 08:27
Sist endret: 07.11.2019 12:41

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?