Gå til hovedinnhold

Bli med på tilrettelagt friluftsarrangement

Fritidsetaten i Kristiansand kommune er med i et prosjekt om å tilrettelegge friluftsliv for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Naturopplevelser for alle

Arrangørene håper at mange blir med på de tilrettelagte friluftsarrangementene. Foto: Midt-Agder Friluftsråd

Prosjektet er et samarbeid med DNT Sør, Norsk Forbund for Utviklingshemmede og Midt-Agder friluftsråd.

– Vi håper å nå alle som til vanlig ikke får benyttet seg like mye av friluftstilbud. Vi ønsker blant annet å tilrettelegge slik at det er mulig for rullestolbrukere å benytte seg av naturen og få gode opplevelser knyttet til dette, forteller Hilde Lilja, fagleder i fritidsetaten vest i Kristiansand kommune.

– Frititidsetaten har mange ulike gruppetilbud, men det er ekstra gøy å få til noe sammen med to så flotte frivillige organisasjoner og Midt-Agder Friluftsråd, fortsetter hun.

DNT Sør tilrettelagt

Håper at mange blir med

Friluftsarrangementene er åpne for alle men er spesielt rettet mot mennesker med nedsatt funksjonsevne. Turkveldene er fylt med aktiviteter og naturopplevelser for voksne, barn og ungdom. Sosialt samvær, glede og kjærlighet til natur og friluftsliv står i sentrum.

– Mottoet for disse arrangementene er "Vi har de gladeste turene". Det handler om å nå andre grupper enn vi tradisjonelt har gjort og inkludere dem i enda større grad. Man deltar på lavterskelaktiviteter etter evne og forutsetninger, og vi ønsker alle velkommen, sier Hanne C. Jensen, prosjektleder for Inkluderende Friluftsliv i DNT Sør.

– Samlingene finner sted i Helleviga i Søgne. De begynner med at vi går på en liten tur, har rebusløp eller turbingo før vi har aktiviteter som tautrekking, stige golf og hesteskokasting. På kvelden samles vi rundt bålet med grilling og allsang. Ved dårlig vær har vi tilgang til lokaler på låven.

Både Lilja og Jensen håper på at mange blir kjent med tilbudet, slik at flere får mulighet til å delta på samlingene.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger av ledsagere og deltakere så langt og satser på at dette vil bli et fast månedlig arrangement, avslutter Jensen.

Turene arrangeres en gang i måneden og neste samling er mandag den 04. november kl. 17.30.

Kontakt

Hilde Lilja, fagleder fritidsetaten vest i Kristiansand kommune, Tlf: 924 55 546

Hanne C. Jensen, prosjektleder for Inkluderende Friluftsliv i DNT Sør, Tlf: 901 88 593

 

Forfatter: Jelena Milanović
Publisert: 14.10.2019 15:16
Sist endret: 14.10.2019 15:17

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?