Gå til hovedinnhold

Nattevandring for bærekraft

Lørdag 9. november blir det nattevandring for FNs bærekraftmål fra Kristiansand sentrum og rundt Odderøya. Vandringen avslutter Bærekraftig sammen-uka med et mangfold av seminarer og arrangementer.

En uke med bærekraft

Nattevandringen for FNs bærekraftmål skal lyse opp løypa fra Torvet i Kristiansand og rundt Odderøya. Ta med hodelykt og bli med. Vandringen ender opp i Bendiksbukta der høstens store utendørskonsert holdes. Konserten er gratis. Foto-illustrasjon: Norad

I uken frem mot nattevandringen (4.-9. november) skal storkommunen Kristiansand, Norad og flere lokale aktører sette bærekraft på dagsordenen. Arrangementet «Bærekraftig sammen» består av flere seminarer og aktiviteter som skal opplyse og engasjere befolkningen til å tenke bærekraftige løsninger.

UiA, Grønt Senter, Avfall Sør, Returkraft, Naturmuseet og botanisk hage, FN-sambandet, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kristiansand Husflidlag, Agder bolig- og byplanforening, Innovasjon Norge Agder, Klimapartnere og Framtiden i våre hender er noen av aktørene som vil invitere innbyggerne til tema-samlinger under fanen «Bærekraftig sammen».

Program for Bærekraftig sammen

Norges beste

Søgne, Songdalen og Kristiansand blir en ny storkommune fra 1. januar 2020, og nå jobber de med å lage en ambisiøs kommuneplan i dialog med innbyggerne.

– FNs bærekraftmål ligger til grunn for kommuneplanarbeidet og den nye kommunen Kristiansand skal bli Norges beste kommune. Det sier Camilla Dunsæd, påtroppende kommunedirektør (rådmann) for Kristiansand.

 Nattevandringen gir oss en flott anledning til å belyse bærekraftmålene og hva de kan bety for den kommende dialogen om veivalg for samfunnsutviklingen i Kristiansand. Vi går sammen for å bygge Norges mest bærekraftige kommune. Bærekraftig sammen-uka blir også en arena hvor vi skal inspirere hverandre til lavere forbruk, klima- og miljøvennlige handlinger, gode fellesskapsløsninger og ikke minst samarbeid, sier Dunsæd.

For nattevandringen har Kristiansand valgt å gå for bærekraftmål 11, som fokuserer på bærekraftige byer og samfunn. Målet favner begrepet bærekraft bredt og Camilla Dunsæd synes det underbygger det Kristiansand ønsker å bli; mer inkluderende, tryggere og mer klima- og miljøvennlig. 

– FNs bærekraftmål ligger til grunn for kommuneplanarbeidet, sier Camilla Dunsæd, påtroppende kommunedirektør for Kristiansand. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Samarbeid med Norad

Det er Norad som står bak nattevandringene, et nasjonalt krafttak for å informere om viktigheten av at Norge jobber sammen for å nå bærekraftsmålene. Verdens vakreste nattevandring lørdag 9. november er et samarbeid mellom Kristiansand kommune og Norad. Arrangørene lover at dette blir en stemningsfull og lærerik tur utenom det vanlige.

 Uten at folk kjenner til FNs bærekraftsmål blir det vanskeligere å mobilisere for å nå dem. Derfor inviterer vi folk i alle aldre til å bli med på nattevandring, for å bli kjent med målene og for å bidra til at vi når dem. Det er første gang vi arrangerer nattevandring i Kristiansand, og vi håper at hele storkommunen vil bli med på en magisk tur rundt Odderøya, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Gratiskonsert

Nattevandringen starter fra Torget, fortsetter videre rundt Odderøya og avsluttes med en stor gratiskonsert i Bendiksbukta. Langs den opplyste løypa kan både store og små lære mer om bærekraftmålene.

Kontakt

Spørsmål vedrørende Nattevandringen rettes til Tore Løvland, arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, Tlf: 906 87 918

Spørsmål vedrørende Bærekraftig sammen-uka rettes til Elizabeth Rojas, klima og miljørådgiver i Kristiansand kommune, Tlf: 991 07 415

For mer informasjon eller intervju med Jon Lomøy, kontakt Marte Lid, kommunikasjonsrådgiver i Norad, Tlf: 480 69 804

Forfatter: Svein Tybakken/Jelena Milanović
Publisert: 28.10.2019 07:00
Sist endret: 28.10.2019 07:41

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?