Gå til hovedinnhold

Bli med og feire frivilligheten!

– Det er mye folkehelse i frivillighet, så bli med! Kristiansand kommunes frivillig-konsulent, Irene Kaspersen, håper mange oppsøker Torvet og Rådhuskvartalet på Frivillighetens dag 5. desember.

Mangfold

Frivilligkonsulent i Kristiansand kommune, Irene Kaspersen, gleder seg over stort engasjement for markeringen av FNs internasjonale dag for frivillighet 5. desember på Torvet og i Rådhuskvartalet. Hun håper på stort folkeliv på Torvet og skøyter kan lånes i Bua til Fritidsenheten for å prøve isbanen Kompis, lover Kaspersen. Foto: Svein Tybakken

36 av Kristiansands frivillige organisasjoner byr på seg selv for byens befolkning når FNs internasjonale dag for frivillighet markeres i Rådhuskvartalet og på Torvet torsdag 5. desember mellom kl 16 og 21.

– Vi ønsker å vise alle den enorme kraften og mangfoldet som ligger i frivilligheten. De aller fleste av oss trenger et engasjement på fritiden der vi kan få brukt oss selv til beste for medmennesker. Det er med å holde oss friske og gi oss et rikere og meningsfylt liv. Det er folkehelsegevinst i frivillig arbeid.

Det sier frivilligkonsulent Irene Kaspersen i Kristiansand kommune, som er stolt over bredden på type organisasjoner som skal vise seg fram, selv om det faktisk er registrert 950 forskjellige frivillige organisasjoner i Kristiansand.

Program

Mye å delta på

– Her blir mye å velge mellom. Alt fra AmCar-klubben og Speiderne til Turnforeningen og Husflidlaget sørger for og mange aktiviteter delta på – både for store og små. Det blir en lang og innholdsrik aktivitetsløype fra Wergelandsparken via Torvet og inn i Rådhuskvartalet. Den kan alle få gratis klippekort til, sier Kaspersen, som lover alt fra Basecamp i trærne og pinnebrødsteking på bålpanne ute til turn og akrobatikk inne i Rådhuskvartalet.

– Vi har også fått med oss kjendiskokken Trond Moi som skal lage sin egenkomponerte «frivillighetssuppe» med en salig blanding av godbiter – akkurat som i frivilligheten, sier Irene Kaspersen, som også peker på ordfører Harald Furres utdeling av frivillighetsprisen 2019 som et høydepunkt.

Noen av de medvirkende i arbeidsgruppen for Frivillighetsdagen i Kristiansand; fra venstre Anita Væting (Kristiansand Røde Kors), Irene Kaspersen og Tore Løvland Kristiansand kommune og Per Thomas Skaanes (DNT Sør). Foto: Jon Sverre Karterud

– Avgjørende betydning

Arbeidsgruppen for Frivillighetsdagen i Kristiansand består av representanter fra Den Norske Turistforening Sør, Kristiansand Sanitetsforening, Frivilligsentralen i Kirkens Bymisjon, Røde Kors, arrangementskoordinator Tore Løvland og frivillighetskoordinator Irene Kaspersen fra Kristiansand kommune.

Frivillig-leder Bjørnar Abusdal i Kirkens BymisjonFrivilligleder i Kirkens Bymisjon i Kristiansand, Bjørnar Abusdal, er glad for å kunne være med å markere den internasjonale frivillighetsdagen.

– Frivillighet har avgjørende betydning for at organisasjoner som oss kan opprettholde et meningsfullt engasjement og bidra i lokalsamfunnet på en god måte. Vi trenger å påminnes hva frivillighet er og hvordan man kan engasjere seg. I Kirkens bymisjon kan frivillige ha forskjellige arbeidsoppgaver som alle bidrar til et positivt miljø som jobber for en mer inkluderende og mangfoldig by, sier Abusdal. 

Kontaktperson

Frivillighetskonsulent Irene Kaspersen, tlf 930 87 924

Disse presenterer seg

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 03.12.2019 12:50
Sist endret: 10.12.2019 12:56

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?