Gå til hovedinnhold

- Bli støttekontakt du også!

- Jeg trives veldig godt med å være støttekontakt! Jeg får mulighet til å gjøre noe for en enkeltperson og jeg får tid til å være der, sier Anny Marie Sæhle.

Vil ha flere med

Kristin Hovde, Anny Marie Sæhle og Stig Brede Refstie er på jakt etter deg som vil bli støttekontakt. Aktiv Fritid er på jakt etter nye støttekontakter. Anny Marie Sæhle kan ikke anbefale det nok. Se hvordan du kan søke nederst i teksten.

- Det er meningsfylt, og jeg kommer til å være støttekontakt så lenge jeg kan, sier den tidligere psykiatriske sykepleieren som også har erfaring fra jobb som saksbehandler i det som i dag heter Virksomhet bolig- og tjenestetildeling.

- Hjerte for dette

Anny Marie er midt i blinken for Aktiv Fritid. Hun er et aktivt menneske, hun har ledig tid og lyst til å gjøre noe meningsfylt. At hun har en faglig bakgrunn fra helsetjenestene, er en plussfaktor.

- Vi er spesielt på jakt etter voksne som har hjerte for dette. Mange ansatte i kommunen har erfaring fra brukergruppen vår, sier avdelingsleder for Aktiv Fritid, Stig Brede Refstie.

De som får tildelt støttekontakt er barn, unge voksne og eldre mennesker.

Fellesnevneren er ofte at de opplever ensomhet.

- Et kriterium for å få støttekontakt, er at du har en funksjonsutfordring som begrenser deg i deltakelse i fritidsaktiviteter på egenhånd, sier Refstie.

- Hva drømmer du om?

Dermed er brukerne, eller deltakerne som Aktiv Fritid sier, en stor og sammensatt gruppe.

- Vi spør deltakerne våre «hva drømmer du om?». Så begynner vi der, sier Refstie.
Gleder seg hver dag

Anny Marie Sæhle sier hun gleder seg til hver dag som støttekontakt.
Hun er opptatt av å arbeide målrettet inn mot deltakelse i aktivitet, og etablering av nettverk.

- Vi blir ikke «venner», men vi blir gjensidig glade i hverandre, sier hun og forteller at hun ikke tar med seg oppgavene hjem.

- Vi skal ta for oss hverdagen i dag, sier hun.

- Aktiv fritid er opptatt av å finne riktig støttekontakt til riktig deltaker. Vi har derfor behov for et mangfold av støttekontakter, sier Stig Brede Refstie.

- God oppfølging

Støttekontaktene får god oppfølging, og Kristin Hovde er en av dem som står for det. Hun veileder støttekontaktene ved behov, og hun er med i ansettelser av nye støttekontakter.

Aktiv Fritids mål er å bidra til at deltakerne får en meningsfylt fritid. Deltakeren skalut av sitt hjem for å gjøre noe med andre og oppleve noe.

De skal få noe fast å forholde seg til, kontinuitet og regelmessighet. Et vanlig oppdrag er på 3 timer i uken.

Søk om å bli støttekontakt

Aktiv fritid har alltid behov for gode støttekontakter. Har du noen timer til overs hver uke, og kunne tenke deg å gjøre en forskjell for andre?  Da ønsker vi at du sender inn en søknad om å bli støttekontakt.

Les mer om å være støttekontakt og hvordan søke.

Kontakt

Har du spørsmål, ring Stig Brede Refstie
Avdelingsleder Aktiv Fritid
476 43 864

 

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 27.09.2019 14:57
Sist endret: 30.09.2019 09:16

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?